BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, üye ülkeleri video konferans yoluyla bilgilendirdi. Peki, bu toplantıda neler konuşuldu ve neden önemli?

Gazze'ye İnsani Yardımlar Zor Koşullarda Ulaşıyor mu?

Wennesland, toplantıda Gazze Şeridi'ne insani yardımların çok zor koşullarda ulaştırıldığını ifade etti. Bu durum, yerinden edilme ve süren çatışmalar nedeniyle insani yardım sisteminin çöküşünün eşiğine geldiğini gösteriyor.

Mavi Hat Bölgesindeki Günlük Ateşkese Dikkat Çekildi

Wennesland, Lübnan ve İsrail arasında bulunan ve "Mavi Hat" olarak tanımlanan bölgede her gün karşılıklı ateş açıldığını belirtti. Bu, bölgesel istikrar için büyük bir tehdit teşkil ediyor.

İsrail-Hamas Çatışmalarının Boyutu

Wennesland, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların büyüklüğü ve Gazze'deki ölüm ve yıkımın boyutunun daha önce görülmemiş boyutlarda olduğunu vurgulayarak sivillerin öldürülmesini kınadı.

İşgal Altındaki Batı Şeria'da Endişe

BM Koordinatörü, İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli yerleşimcilerin ölümcül saldırılarından da endişe duyduğunu belirterek, şiddete başvuranların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Şiddet ve Sivillerin Ölümüne Karşı Tepki

Wennesland, bazı liderlerin şiddet ve sivillerin ölümünü teşvik eden söylemleri karşısında dehşete düştüğünü dile getirerek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrail'in Yerleşim Yerleri Genişlemesi Endişesi

Zorlu Görsel Bulmaca: İki Görsel Arasındaki 5 Farkı Bulabilecek misiniz? Zorlu Görsel Bulmaca: İki Görsel Arasındaki 5 Farkı Bulabilecek misiniz?

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail'in yerleşim yerlerinin genişlemesine tepki gösteren Wennesland, bunun bağımsız Filistin Devleti'nin varlığını tehdit ettiğini kaydetti.

Gazze'nin İşgali ve Sonrası

Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail ise bu saldırıda birçok kayıp verdi. Gazze Şeridi'nde ise sivil altyapı tahrip ediliyor ve insani kriz devam ediyor.

Kaynak: aa