Akşemsettin İlkokulu Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu "Bizim Kültürümüz, Bizim Değerlerimiz" adlı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Törende konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit;

"Kendilerinin çocukluğunda Batman'in, Süperman'in ön plana çıktığını ancak şimdi kendi değerlerimize dönmenin insana mutluluk verdiğini, böyle bir projeyle bu etkinliğin yapılmasının çok sevindirici olduğunu emeği geçen herkesi kutladığını" söyledi.

ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLİYORLAR

Okul Müdürü Ahmet Demir ise;

"Bilindiği üzere toplumlar milli değerlerini korudukları ve geliştirdikleri oranda ayakta kalırlar ve dünya arenasında söz sahibi olurlar. Tarihe adını altın sayfalarla yazdırmış aziz milletimiz milli kültürünün ve değerlerinin sağlamlığı sayesinde tarihe çoğu zaman yön vermiş ve eşine çok az rastlanabilecek yüksek medeniyetler kurmuştur.

Değerli misafirlerimiz adına batı medeniyeti dediğimiz ve son iki yüzyıl içerisinde dünyaya yön veren güçler maalesef bu hakimiyetlerini sürdürmek adına özellikle İslam ve doğu medeniyetleri üzerine sömürgeci bir yaklaşımla çok hunharca saldırılar yaptılar ve yapmaya da devam etmektedirler.

Bu saldırıların en önemli kısmını da gençliğin ve ailenin ifsat edilmesi yönündeki çalışmaları oluşturmaktadır. Bu çalışmalarını çok sinsice ve planlı bir şekilde devam ettirmektedirler. Amaçlarına ulaşabilmek içinde TV ve interneti çok aktif olarak kullanmaktalar.

Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi içerikleri bizim medeniyetimizle alakası olmayan film, çizgi film ve benzeri programlarla zehirlemeye çalışmaktadırlar. Özellikle çizgi film karakterlerinin çoğu insan görünümünde bile olmayan ne olduğu belirsiz ve çocuklarımızın akıl dünyasıyla gönül dünyalarını harap etmeye yönelik hazırlanmış birer bilinçli çalışma oldukları aşikardır"

ÖĞRENCİLERİMİZE AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak

"Bu olumsuz tablo karşısında devlet ve toplum olarak bütün gücümüzle mücadele etmek zorundayız. İşte biz bu etkinlikle çocuklarımıza kendi milli kültür öğelerimizi tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladık. Milli şairimiz Mehmet Akif'in:

'Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!" Mısralarında belirttiği üzere 1000 yıllık Anadolu coğrafyasında birbirinden değerli medeniyetler ortaya koymuş şanlı geçmişimize ait Nasrettin hoca, keloğlan, ibiş, sema gösterileri ve milli şiirlerimizle bu bilinci öğrencilerimize aşılamaya çalıştık.

Bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta çok değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize, okul-aile birliğimize ve velilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

GEÇMİŞTEKİ YAŞANTIMIZ

Konuşmaların ardından Nasrettin Hoca, Keloğlan, Karagöz ve Hacivat, İbiş ve Semazen gösterileri ile Bayrak ve Sakarya şiiri izleyenlere hoş anlar yaşattı. Ardından "Geçmişteki Yaşantımız" konulu sergi misafirlerce gezildi ve program sona erdi.