Kripto para dünyasında yaşanan dalgalanmalar, son haftalarda yatırımcıların yüzünü güldürmeyi başardı. Bitcoin geçtiğimiz saatlerde 50 bin dolarlık fiyat seviyesini aşarak son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, yakın zamanda yaşanan düşüşün ardından, yükseliş eğiliminin geri dönebileceğine işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı yeniden 50 bin doları geçti

Bitcoin fiyatı 50 bin 256 dolara kadar yükselerek 2021’in Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu. Yazının yazıldığı sırada 49 bin dolar civarında seyrediyor olsa da, fiyatı bir günde yüzde 17’nin üzerinde değer kazanmış durumda.

Popüler kripto para biriminin geçtiğimiz haftaki sert yükselişi önemli kazanımlar sağladı. Buna göre Bitcoin’in toplam piyasa değeri 1 trilyon dolar sınırına yaklaştı. 50 bin dolarlık sınıra ayrıca kripto piyasasında 191 milyon dolarlık likidasyon eşlik etti.

Bitcoin'den Üç Yıl Sonra Bir Ilk!

YSK, 31 Mart'ın kesin sonuçlarını açıkladı YSK, 31 Mart'ın kesin sonuçlarını açıkladı

Coinglass’tan alınan veriler, en büyük likidasyonun 3,89 milyon dolarlık ETH-USD satışı olduğunu gösterdi. Ayrıca gün içerisinde 57 binden fazla likidasyon yapıldığı ifade edildi.

Bu fiyatlar ayrıca Türk Lirası karşısında daha fazla değerlendiğini gösteriyor. TL/dolar kurundan dolayı Bitcoin’in fiyatı rekor seviyeye çıkarak 1 milyon 532 bin TL’yi görmüş durumda. Bitcoin’in bu fiyata ulaşması, boğaların piyasaya geri döndüğü anlamına da geliyor.

Ancak altcoin piyasası da Bitcoin yükselişi sonrası yükselişe geçti. İkinci büyük kripto para Ethereum fiyatı yüzde 8 artışla 2630 dolar seviyesinde. Binance’ın kendi kripto parası BNB ise 325 dolar fiyatını gördü.

Gündem haberleri için tıklayın.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK