Kripto para piyasalarında yavaş yavaş tırmanan bir heyecan dalgası var. Özellikle Bitcoin'in bu hafta içinde iki kez 30 bin dolar seviyesini aşması, yatırımcıların ve analistlerin dikkatini çekiyor. Ancak bu yükselişin arkasında ne var?

para madeni bozuk (10)

Bitcoin ve Küresel Kripto Piyasası

Fiyat Artışında Fed'in Rolü

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, analistlerin Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) mevcut ekonomik belirsizlikler ve riskleri göz önünde bulundurarak faiz artırımına temkinli yaklaşacağı yönündeki değerlendirmeleri sonrası yüzde 3,5 değer kazandı.

para madeni bozuk (1)

30 Bin Doların Ötesi

Bitcoin, bu yükselişle 30 bin doların üzerine çıkarak, ağustos ayından bu yana bu seviyenin üzerine geçmeyi başardı. Bitcoin'in şu anki fiyatı TSİ 17.20 itibarıyla 30 bin 588 dolar.

Haftalık Artış ve Piyasa Değeri

Bitcoin, son bir hafta içinde değerini yüzde 11 artırarak piyasa değerini 579 milyar doların üzerine taşıdı.

AA-20230622-31493577-31493576-MERKEZ_BANKALARININ_DIJITAL_PARA_YARISI_HIZ_KAZANIYOR

Tarihi Değer Kaybı

Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 56 değer kaybetti.

Bitcoin ETF Spekülasyonları

ABD merkezli dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock'a Bitcoin spot ETF'si için yeşil ışık yakıldığı haberleri, Bitcoin'in 30 bin doları test etmesine yol açan geçici bir yükselişe neden oldu. Ancak bu haberlerin doğru olmadığı sonrasında anlaşıldı.

para borsa piyasa

Ethereum'da Yükseliş

Piyasa değeri bakımından ikinci sıra olan Ethereum, son 24 saatte yüzde 3,50'den fazla değer kazanarak 1.610 dolar seviyesine ulaştı.

bitcoin

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

Analizler ve piyasa hareketleri göz önüne alındığında, Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği konusundaki belirsizlik devam ediyor. Ancak, yatırımcılar ve analistler bu dalgalı denizde fırsat arayışını sürdürüyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR