Birlik Haber-Sen, 8. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirdi. Genel kurulda, 8. Dönem Toplu Sözleşme süreci, kamu görevlilerinin maaş artışları, sendikal mücadele ve güncel gelişmeler ele alındı. Mevcut Genel Başkan Ömer Budak, delegelerin oylarıyla yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Genel kurula; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları, Hakan Gülten, Osman Bilgin ile çok sayıda sendika yöneticisi ve delege katıldı.
“4688 sayılı yasa değişmeli”
Genel kurulda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaklaşan 9. Dönem Toplu Sözleşme süreci öncesinde mevcut mevzuatın ciddi sorunlar barındırdığını belirtti. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun acilen değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, mevcut sistemin kamu görevlilerinin iradesini yeterince yansıtmadığını ifade etti.
Toplu sözleşme masasında yaşanan tıkanıklıkların ve Hakem Heyeti süreçlerinin hak kayıplarına yol açtığını dile getiren Yalçın, yapısal reform çağrısında bulunarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na düzenlemelerin geciktirilmemesi yönünde çağrı yaptı.
“Mücadelemiz sahada da sürüyor”
Memur-Sen’in yalnızca toplu sözleşme masasında değil, sahada da etkin bir sendikal mücadele yürüttüğünü ifade eden Yalçın, kamu görevlilerinin alım gücünün korunması, refah payının artırılması ve kalıcı kazanımlar için çalışmaların süreceğini kaydetti.
Budak: “Yetersiz teklife hayır dedik”
Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ise memur ve emekli maaş artışlarına yönelik sunulan teklifleri yetersiz bulduklarını belirterek, bu nedenle Hakem Heyeti’ne gitmediklerini söyledi. Budak, eylemlilik sürecini çadır nöbetiyle sürdürdüklerini ifade etti.
İletişim hizmet kolunda sahadan kopmadan mücadele ettiklerini vurgulayan Budak, PTT, TRT, RTÜK, BTK ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çalışanlarına ilave ek ödeme yapılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Budak ayrıca Filistin’de yaşananlara da değinerek, bu konudaki duyarlılıklarını sürdüreceklerini ifade etti.
Yeni yönetim belli oldu
Genel kurulun ardından oluşan Birlik Haber-Sen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
-
Genel Başkan: Ömer Budak
-
Genel Başkan Yardımcıları: Gürbüz İnaltekin, Evren Akpınar, Cengiz Şişman, Recep Dağtekin, Fatih Adem Gençbay, Mitat Karaca




