Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Bursada Bugün'den Simlanur İnce'nin haberine göre Bursa'da esnafın Ramazan Bayramı mesaisi başladı. Geçen yıla göre fiyatların artmasına rağmen yoğunluğun sürdüğünü belirten esnaf, bayram için baklava siparişlerine de devam ediyor.

BAKLAVAYA TALEP BAYRAMIN YAKLAŞMASIYLA ARTTI

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla Bursa esnafının hazırlıkları da devam ediyor. Bayram öncesi şeker, çikolata gibi ikramlık ürünlere talep artarken Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi olan baklava için de esnafların siparişleri her geçen gün artıyor.

"RAMAZAN AYI BOYUNCA TATLI SİPARİŞLERİNDE DÜŞÜŞ VARDI"

Geçen yıla göre Ramazan ayı boyunca tatlı siparişlerinde bir düşüş olduğunu ifade eden esnaf, bayramın yaklaşmasıyla siparişlerin yoğunlaştığını belirtti. 1 kilo cevizli baklavanın 150 lira olduğunu ifade eden esnaf, bayram için hazırlanan 1 tepsi cevizli baklavanınsa 450 lira olduğunu söyledi. 1 kilo cevizli baklavanın içinde yaklaşık 25 adet baklava bulunuyorken 1 tepsi cevizli baklavadaysa yaklaşık 3 kilo baklava bulunuyor.

1 tepsi bayram baklavasının fiyat aralığı 390-565 lira bandında değişiyor.

REKOR FISTIKLI BAKLAVADA

Bir kilo fıstıklı baklava 320 lira olarak belirlenirken bayram için hazırlanan 1 tepsi fıstıklı baklavanın fiyatıysa 420-970 fiyat aralığında değişiyor. En yüksek fiyatın fıstıklı tatlılar da bulunması ise vatandaşın fıstıklı tatlılara talebini düşürüyor.