Tayland'ın güneyinde meydana gelen muson yağışları, bölgede sel ve su baskınlarına neden olurken, bu felaketten etkilenen yaklaşık 20 bin ev bulunuyor. Muson yağışlarının şiddetlenmesiyle birlikte taşan nehirler, birçok yerleşim yerini ve tarım alanını olumsuz etkiledi.

Binlerce ev etkilendi! Tayland'da sel felaketi

Sel felaketi, Yala ve Narathiwat eyaletlerinde yaşayan insanları etkilerken, tahliye ve yardım çalışmaları botlar aracılığıyla sürdürülmekte ve bölge halkı için acil durum afet merkezleri kurulmuş durumda.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

Binlerce ev etkilendi! Tayland'da sel felaketi

Afet Önleme Dairesi Başkanlığı (DDPM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 5 eyalette 24 ilçe ve 384 köyde toplam 19 bin 624 ev sel felaketinden etkilendi. Açıklamada, yağışların önümüzdeki iki gün boyunca devam etmesi beklenirken, vatandaşlardan evlerini tahliye etmeye hazır olmaları konusunda çağrı yapıldı.

Binlerce ev etkilendi! Tayland'da sel felaketi

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, sel bölgelerini ziyaret etmek üzere programını yarıda keserek bölgeye gitti. Narathiwat eyaletindeki son durum hakkında bilgi alan Thavisin, daha sonra acil durum afet merkezini ziyaret ederek evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarla bir araya geldi.

Binlerce ev etkilendi! Tayland'da sel felaketi

Başbakan Thavisin, yaptığı basın açıklamasında, Tayland'ın güneyinde bulunan Satun, Songkhla, Pattani, Yala ve Narathiwat eyaletlerinde toplam 19 bin 624 hane üzerinde sel etkisi görüldüğünü belirtti. Muson yağmurları ve alçak hava basıncının birleşimiyle bölgede olağan dışı bir yağış hacmi yaşandığını ifade eden Thavisin, selden etkilenen vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışacaklarını ve tüm sektörleri yardım konusunda göreve çağırdı.

Binlerce ev etkilendi! Tayland'da sel felaketi

Muson yağışları aynı zamanda deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Güneydeki fırtına nedeniyle en az 7 deniz kazası meydana geldi ve deniz trafiğinde aksamalar yaşandı. Bu durum, güvenlik önlemlerinin artırılmasını gerektirirken, halk plajlarında da önlemler alındı.

Editör: İHSAN KURAN