Bilim dünyası da bu yüzden son zamanlarda virüslerle ilgili çalışmalarını arttırdı. Yapılan yeni bir araştırma daha gösterdi ki yeni bir virüs türüyle karşı karşıyayız.

Domuz Böbreği Nakli Hastası İki Ay Sonra Yaşamını Yitirdi Domuz Böbreği Nakli Hastası İki Ay Sonra Yaşamını Yitirdi

Bilim insanları, ABD'nin Missouri ve Maryland eyaletlerinden alınan toprak numunelerinde "vampir virüslerin" varlığını keşfetti.Bilim dünyasını oldukça şaşırtan bu araştırmaya göre bu vampir virüsler başka virüslere de saldırıp çoğabiliyor.Üstelik bu vampir virüslerin başka virüslerde görülmeyen oldukça sıra dışı bir stratejisi de var. Bu garip mikroorganizmalar hayatta kalabilmek için başka virüsleri kopyalamıyor, onların boynunu ısırıp hayatta kalıyor.

Vampir virüsler tıpkı bir korku filmini andırıyor. Tıpkı bir Drakula filmindeki gibi önce pusuya yatıyor sonra da diğer virüs avlarına saldırıyor. Vampir virüsün üzerindeki kısa bir uzantı buna yardımcı oluyor.

Bilim dünyası yeni keşfedilen bu vampir virüslerin insan sağlığına olan etkilerini henüz kesin bir şekilde bilmiyor ancak virüsün doğasını yakından tanımak için araştırmalar devam ediyor.

Editör: Özkan Duran