Beykoz Belediyesine yönelik davada mahkeme ara kararını verdi. Bir sanığın tahliyesine karar verilirken dosyada yeni bir gelişme beklenecek.

Beykoz Belediyesine yönelik “yolsuzluk” iddialarına ilişkin davada, görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tutuklu sanık Uğur İnci’nin tahliyesine karar verdi.

Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın ardından dava 9 Ekim’e ertelendi.

Tutuklu sanıklar duruşmaya katıldı

Duruşmada tutuklu sanıklar Alaattin Köseler, Uğur İnci, Veli Gümüş ve Havva Dindar hazır bulundu. Bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları da salonda yer aldı.

Sanık ve avukatların beyanlarının ardından mahkeme heyeti dosyaya ilişkin değerlendirmesini yaptı.

Yeni soruşturmanın iddianamesi beklenecek

Mahkeme, yeni başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanacak iddianamenin dosyaya sunulmasının bekleneceğini bildirdi.

Bu nedenle davada hüküm açıklanmadı. Yargılamanın yeni iddianamenin mahkemeye ulaşmasının ardından sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Uğur İnci hakkında tahliye kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Uğur İnci’nin tahliyesine hükmetti.

Bu kararla birlikte dosyada tutuklu yargılanan sanık sayısı üçe düştü.

Duruşma 9 Ekim’e ertelendi

Mahkeme, eksik işlemlerin tamamlanması ve yeni soruşturmaya ilişkin iddianamenin beklenmesi amacıyla duruşmayı 9 Ekim’e bıraktı.

Alaattin Köseler, Veli Gümüş ve Havva Dindar’ın tutukluluk hallerinin devamına ilişkin süreç ise mahkemenin ara kararı doğrultusunda sürecek.

Kaynak: İHA