FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen ilk muhtarlar toplantısına; İnegöl'den, Cerrah Mahalle muhtarı Hasan Ayar, Eskikaracakaya Mahalle muhtarı Akın Özkan, Güzelyurt Mahalle muhtarı Salim Altun, Hacıkara Mahalle muhtarı Kamettin Kayıhan ile Hamamlı Mahalle muhtarı Recep Ötünmek katıldı.

İNEGÖL'E SELAMI VAR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 27. Muhtarlar toplantısına katılan İnegöllü muhtarlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İnegöllülere selam söylediğini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

3,5 AY SONRA İLK TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlarla buluşmasını en son Ramazan'da bir iftar sofrasında gerçekleştirdiğini, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler sebebiyle 3,5 ayı aşkın süredir bu toplantıların yapılamadığını belirterek, bu buluşmaları bundan sonra yeniden sıklaştıracaklarını, Türkiye'deki tüm muhtarları en az bir kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlama hedefinde olduklarını söyledi.

15 TEMMUZ EN BÜYÜK İHANET

Muhtarların mahalleleriyle birlikte ülkelerine, milletlerine sahip çıkma konusundaki kararlılıklarını, 15 Temmuz'da canlarıyla, kanlarıyla ortaya koyduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde kendileri ya da yakınları şehit olan muhtarları anarak, şehit olan muhtarların yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler temenni etti.

Türkiye'nin son 14 yılında maruz kaldığı ihanetler içinde 15 Temmuz darbe girişiminin farklı bir yere sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Daha önceki ihanet girişimlerinde hedef genellikle doğrudan biz oluyorduk, başında bulunduğumuz Hükümet oluyordu. Ülkemiz ve milletimiz yaşananlardan dolayı dolaylı olarak bunlardan etkileniyordu."

"Bu defa bizimle birlikte canıyla, kanıyla, varlığıyla bizatihi milletimizin kendisi hedef alındı, ülkemiz hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. Evet, adını doğru koymak lazım; 15 Temmuz'da Türkiye hem bir darbe girişimine, hem bir dizi terör eylemine, hem de örtülü bir işgal girişimine maruz kaldı" diye konuştu.

MUHTARLARA TEŞEKKÜR

MGK'da 15 Temmuz'un 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak kutlanması tavsiyesinde bulunduğunu hükümetin de bu kararı alması durumunda 15 Temmuz'un şehitlerin ve gazilerin anılacağı bir gün olarak resmi tatil günü ilan edileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Külliyesine teşriflerinden dolayı muhtarlara teşekkür ederek tamamladı.