Bursa Gürsu ilçesinde, belediyenin öncülüğünde başlatılan yepyeni bir projeyle buğday hasadından elde edilen unlar doğrudan vatandaşın sofrasına ulaşıyor. 

AW049842_01

Gürsu, tarımın kalbi olarak bilinir. Bu sefer de Gürsu Belediyesi, Ericek Köyü’nde kiraladığı 67 dönümlük arazide Ocak ayında başlattığı buğday ekimini tamamladı ve hasadını yaptı. Bu hasatla elde edilen unları da bizzat vatandaşın sofrasına ulaştırarak bir ilke imza atmış oldu.

AW049842_02

El Emeği Göz Nuru

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bu projeye sadece imza atmamış, aynı zamanda buğday hasadını ve un dağıtımını da bizzat gerçekleştirmiştir. Başkan Işık’ın bu tutkulu ve samimi yaklaşımı, ilçe sakinlerinden tam not aldı.

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısının Tarihi Belli Oldu Bursaspor Divan Kurulu Toplantısının Tarihi Belli Oldu
“Güzel ve verimli ilçemizde hasat hiç bitmiyor. Dünyanın en verimli en bereketli ürünleri buradan dünyaya ulaştırırken, sosyal belediyecilik kapsamında da vatandaşımızın yanında olabilmek için un hasadımızla onlara ulaşıyoruz. İlçemiz genelinde farklı ihtiyaç ve isteklerine düzenli yanıt verdiğimiz vatandaşlarımızın evlerine, sofralarına bu kez de unlarımızı ulaştırıyoruz. Bereketle ve afiyetle tüketmelerini diliyoruz”

AW049842_05

Un Testi Direkt Mutfakta

Belediye Başkanı Mustafa Işık, un dağıtımlarını yaptığı evlerde unu bizzat test ederek ev kadınları ve işletme sahipleriyle mutfakta bir araya geldi. Bazen ekmek yaparken, bazen de hamur yoğurarak unun kalitesini bizzat gözlemledi. Tam not alan unlar, ilçedeki evlere dağıtılmaya devam ediyor.

Editör: Umut Gökdaş