Adana’da Seyhan ve Çukurova Belediyelerine yönelik düzenlenen rüşvet ve imar yolsuzluk operasyonunda; belediye yetkililerinin müteahhitlerden rüşvet isterken polis dinlemesine yakalanmamak için “Zeytinin kilosu 8 bin lira” diye şifreli konuştukları iddia edilirken, rüşvet alıp 1+1 evin 4+1 yapılmasına göz yumdukları da öne sürüldü.

Rüşvetin Merkezinde Kimler Var?

İflas Eden Müteahhitin İddialarıyla Başladı

2022 yılında patlak veren skandal, ruhsat alamadığı için iflas eden bir müteahhitin suç duyurusunda bulunmasıyla başlamıştı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda, belediye içerisinde büyük bir yolsuzluk şebekesi olduğu tespit edildi.

Belediyeler Arasındaki Rüşvet Ağı

Müteahhitlerin istediği imar usulsüzlüğünü belediye içindeki şebekeye ulaştıran H.K. üzerinden işleyen rüşvet çarkı deşifre oldu. Bu çarkta müteahhitlerin ruhsat alabilmek için nakit olarak rüşvet verdikleri ve bu rüşvetlerle 66 apartmanda imar usulsüzlüğü yapıldığı belirlendi.

Yapılan incelemelerde 66 apartmanın imarında usulsüzlük yapıldığı, müteahhitlerin 1+1 için 4+1 daire yaptıkları, 8 kat ruhsatı alınan apartmanların 12 kat inşa edildiği belirtildi.

Seyhan Belediyesi'nde de Şifreli Konuşmalar

Çukurova Belediyesi'ndeki yolsuzlukların Seyhan Belediyesi'ne de sıçradığı tespit edildi. Telefon dinlemeleri sonucunda Seyhan Belediyesi'nde de rüşvet alışverişi yapıldığı ve bu alışverişlerde şifreli dil kullanıldığı belirlendi.

Rüşvetle Kazanılan Servetler

Rüşvet olayında ön plana çıkan Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali A.'nın lüks bir yaşam sürdüğü ve Adana ve İstanbul'da birçok lüks daireye sahip olduğu tespit edildi.

El frenini çekmeyi unuttu, esnafın dikkati kazayı önledi El frenini çekmeyi unuttu, esnafın dikkati kazayı önledi

Adana'daki skandal operasyon sonucunda 60 kişi gözaltına alındı, aralarında 2 başkan yardımcısı ve imar müdürleri de bulunan 22'si kadın 60 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

Adreslerde yapılan aramalarda büyük miktarda altın, ziynet eşyası, döviz, nakit para ve tabanca ele geçirilirken, şüphelilere ait taşınmazlara ve araçlara da tedbir konuldu.

Editör: Fırat Çelik