Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

​Ramazan Bayramı yaklaşırken her sene olduğu gibi bu sene de ulaşımda bayram hareketliliği yaşanıyor. Bayramda farklı illerde olacak vatandaşlar bilet fiyatlarını araştırıp ulaşım tercihlerine karar verirken bayramda yolculuk yapacaklar zamlı ulaşım fiyatlarıyla karşılaştı. Peki, bayram öncesi otobüs bileti ve uçak bileti fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

BİR GÜN ARAYLA FİYAT DEĞİŞİMİ

Habertürk'te yer alan habere göre; karayolu ulaşımında, bayram öncesi ve bayram haftası arasında fiyatlar yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğunun 13 Nisan Perşembe günü 350 TL olduğu, bayram haftasının başlayacağı 14 Nisan Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatının ise 500 TL'ye çıktığı görüldü. Aynı otobüs biletinde bir gün arayla yüzde 40'ın üzerinde fiyat değişimi yaşandığı dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan yapılacak yolculukta mesafe arttıkça 1 günlük zam oranının da arttığı kaydedildi. 13 Nisan Perşembe günü İstanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolcuğunun 450 TL kadar tuttuğu görülürken, 14 Nisan günü ise bu bilete yüzde 66 kadar zam geldiği ve bilet fiyatının 750 TL'ye çıktığı anlaşıldı. Söz konusu fiyatların ve 1 günlük fiyat değişimlerinin pek çok firmada benzerlik gösterdiği de aktarıldı.