Bir toplumun ürettiği maddi ve manevi herşey anlamına gelir medeniyet. Batı medeniyetine baktığımızda mükemmel denebilecek maddi unsurlara (mimari, bilim, teknoloji,vs.) sahip olduğunu inkar edemeyiz. Fakat...

Fakat bir medeniyetten bahsedebilmek için o medeniyet iddiasındaki toplumun üretttiği manevi unsurların da olması gerektiği de inkar edilemeyeceğine göre bu açıdan baktığımızda Batı medeniyeti diye bir olgudan söz edemeyiz. Çünkü Batı'nın ürettiği manevi unsurlar çok azdır,o az olan manevi unsurların ise pratikte uygulandığını söylemek pek mümkün değildir.

İnsan hakları, adalet, eşitlik, özgürlük gibi (az sayıda) ürettiklerini iddia ettikleri değerleri sadece kendi insanlarına layık görürlerken; farklı olan insanlara bunları layık görmezler. Oysaki değer yargıları, tüm insanlar için ortaya konulursa bir medeniyet iddiasından bahsedebiliriz.

Kendilerinden olan insanların kılına zarar gelse dünyayı ayağa kaldırırlar, kendilerinden olmayan milyonlarca insanın ölümüne sebep olurlar veya sessiz kalırlar. O zaman (batının ağzında sakız olan) insan hakları nerde?Bu nasıl bir medeniyet iddiasıdır ? Kadın, çocuk demeden sömürgeci amaçlarla insan katledenlerin insan hakları maskesi takmasının ne anlamı var, bunlar mı medeni?

Kendi insanlarının refahı için ülkeler işgal ederler, sömürürler, darbeler yaparlar,iç karışıklıklar çıkarırlar,terör örgütü kurarlar veya besler sonrada 'demokrasi, özgürlük' derler.Bu iki yüzlü tavır mı medeniyettir?

'Rabbena hep bana, kalırsa gene baba,artarsa gene bana' kafasıyla trilyon dolarlar biriktirenler, sömürdükleri, zenginliklerini çaldıkları ülkelerdeki çocuklar AÇLIKTAN ÖLÜRKEN kılını kıpırdatmıyorsa hangi medeniyetten söz edebiliriz ki?

Dünyadaki servetin yaklaşık %45,'i sadece 13 ailenin elindeyse hangi adaletten, hangi medeniyetten bahsedebilirler ki?

Kurdukları şirketlerle, bankalarla,pek çok ülkede sahip oldukları merkez bankalarıyla dünyanın da KENDİ VATANDAŞLARININ DA kanını emenlerin medeniyet iddiasını mı ciddiye alacağız?

Sahip oldukları medyayla doğruyu yanlışı istediği gibi sunanlar, insanların algılarını yönlendirenler utanmadan, sıkılmadan nasıl 'özgürlük'kavramını ağızlarına alabilirler, nasıl medeniyet iddiasında bulunabilirler?

Tüm ahlaki, dini değerleri çağdışı ilan edip insanlara; sınırsız tüketimi, hiçbir ahlaki sınırı olmayan hayvanca bir özgürlüğü çağdaşlık ve medeniyet diye pazarlayanlar mı medeni?

Çektikleri filmlerle, sahip oldukları medyayla kendilerini medeni,diğer insanları ilkel ve terörist olarak göstermeleri;kendi inek çobanlarını (Kovboy) kahraman, KIZIDERİLİLERİ vahşi olarak anlatmaları,beyin yıkamaları Batı'yı medeniyet yapmaya yetmez.

Kızılderili soykırımı, tarihte defalarca yapılan Yahudi katliamları, Katledilen ve köle yapılan milyonlarca Afrikalı ve Müslüman katliamları(Kudüs'te, Haçlı seferlerinde, Bosna'da,Karabağ'da,Afganistan'da,Irak'ta vs.vs.) yaşanmamış gibi yapıp, Batı'yı medeni mi kabul edelim ? Besledikleri terör örgütlerinin (DEAŞ,PKK-YPG, FETÖ,DHKP-C,vs.) katlettiği masum insanları, askerimizi, polisimizi yok sayarak Batı'ya toz kondurmayalım mı?

Ezcümle; Batı bir medeniyet olma vasfına haiz değildir,olsa olsa sürekli KAN EMEN bir teknoloji canavarıdır.

Mehmet Arif SELİM