Bursa

Başkan Yünkül: "Kamu görevlisine yapılacak iyileştirme devlete külfet değil kuvvet olacaktır"

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, "Kamu görevlilerine yapılacak ilave iyileştirmenin devlete ’külfet’ değil, ’kuvvet’ oluşturacaktır" dedi.

Abone Ol

424 binden fazla Sözleşmelinin kadroya geçirilecek olması ve 5,3 milyon kamu görevlilerinin içinde bulunduğu ek gösterge düzenlemesi ile önemli adımlar atıldığını belirten Yünkül, "Sorunları gören ve çözüm üreten devletimiz, ’kayıpları telafi edecek ilave iyileştirme’ ile enflasyon sorununa da çözüm üreteceğine inanıyoruz. 2022 yılında atılan olumlu adımlara bir yenisi daha eklenerek, Türkiye Yüzyılı’nı taçlandıracak, Türkiye’yi şahlandıracak, sabit gelirlileri rahatlatacak ’ilave iyileştirme’ yapılmalı. Kira, gıda gibi artışlar karşısında bordroluların alım gücü yükseltilmelidir.
Türkiye’nin yıllardır özlemini kurduğu 2023 Hedefinde, devletin hizmet sunumunda asli özne olan kamu görevlilerimizin unutulmayacağına inanıyoruz. Kamu görevlilerimize yapılacak ilave iyileştirmenin devletimize ’külfet’ değil, kuvvet oluşturacağının bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.