AK Parti ile HAS Parti"nin birleşip birleşmeyeceği yönündeki iddialar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Gelinen süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, söz konusu birleşme teklifinin büyük kabul gördüğünü söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BİRLEŞİM İÇİN ADIM ATILACAK

Temelli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biliyorsunuz son 15 gündür siyasi gündemimizde yer alan önemli bir haberdi bu. Sayın Başbakanımızın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş"a böyle bir teklif götüreceği öncelikle AK Parti MYK"sında görüşüldü. Akabinde de Genel Başkanımız ve Başbakanımızın Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşme ve bu görüşmenin ardından Sayın Kurtulmuş"un GİK ve il başkanları ile yaptığı görüşmeler neticesinde Başbakanımızın yapmış olduğu bu teklif HAS Parti camiasında, başta Numan Kurtulmuş olmak üzere büyük bir kabul gördü. Herhalde önümüzdeki süreç içerisinde HAS Parti"nin AK Parti ile tek çatı altında birleşmesi için bir adım atılacak."

AK PARTİ TEVECCÜHÜ ARTARAK DEVAM EDEN BİR PARTİDİR

İsmet Büyükataman'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Cevap İsmet Büyükataman'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Cevap

Bülent Temelli açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öte yandan dün(önceki gün) Eskişehir"de gerçekleştirilen 81. il kongresi ile Adalet ve Kalkınma Partisi"nin il kongreleri tamamlanmış ve 30 Eylül"de yapılacak büyük kongrenin çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Dün bizde Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve İl Genel Meclis Başkan Vekilimiz Murat Gültekin ile beraber Eskişehir kongresine katıldık. Kongre büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Başbakanımızın kongrede yapılan konuşmalarından buna dair mesajlar verdiğini de gördük. Yeni, farklı ve daha güçlü bir yönetim arzu ediliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu ilk günden bugüne kadar devamlı kendisini yenilemeyi başarabilen ve kendini yeniledikçe de halkımız tarafından teveccühü artarak devam eden bir partidir. Burada da aynı istikamete bakan, aynı şeyleri düşünen insanların mümkün olduğunda parça parça değil de tek çatı altında toplanması ve bundan da ülkemiz için fayda umulduğu için böyle bir çalışma yapıldığını düşünüyoruz. İnşallah hayırlı olur."