Cumartesi günü yerel bir gazetede "Bu binaya neden izin verdiniz"" şeklindeki manşet habere bina sahibi Mehmet Öz tarafından cevap geldi. Söz konusu inşaatın ve arsanın durumunun araştırmadan yapılan haberin kendilerini ve ailesini üzdüğünü kaydeden Öz: "İnegöl Belediyesi kendi binalarını isterse yıkar, isterse bozar ama şahsımıza ait bir arsada yapacağımız bir binaya izin vermemesini istiyormuşçasına haber yapmak mülkiyet hakkına da saygısızlıktır. 14 Temmuz Cumartesi günü İnegöl"de yayın yapan bir yerel gazetede çıkan haberde, şahsi arazimiz üzerine yaptığımız inşaat fotoğraflarıyla birlikte yayınlanarak, kamuoyuna karşı gayri yasal bir iş veya birileri tarafından kayırılan bir kişilik izlenimi verilmeye çalışıldığı görülmektedir. Söz konusu inşaat ve arsamızın durumu araştırılmadan, gerçekler ortaya konmadan yapılan haberler ailemizi ziyadesiyle üzmüştür" dedi.

"KAMU YARARINA DESTEK VERDİK"

Ailelerine ait arsanın 1996 yılında yapılan kamulaştırma ile açık otopark olarak kullanılmak üzere İnegöl Belediyesine geçtiğini kaydeden Mehmet Öz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Uzun Sokak arkası açık otopark alanı olarak adlandırılan yerde ailemizin toplamda 1000 m2"lik yeri var iken, 1996 yılında yapılan kamulaştırma ile 650 m2"lik alan açık otopark olarak kullanılmak üzere İnegöl Belediyesine geçmiştir. Ailemiz o zamanda Belediye yönetimine itiraz etmeyip kamu yararına dolaylı olarak destek vermiştir".

ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

BİRÇOK ARSA KAMULAŞTIRMAYLA BELEDİYE"YE VERİLDİ

Buna benzer birçok arsanın kamulaştırma yolu ile İnegöl Belediyesine intikal ettiğini aktaran Öz, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Buna benzer daha öncede şuan kütüphane, esnaf sarayı ve öğretmenevinin de bulunduğu arsalar değişik uygulama şekilleriyle İnegöl Belediyesine ailemizden intikal etmiştir. Bütün bu gelişmeler araştırılmadan kendi arazimiz üzerine yaptığımız inşaat manşete taşınarak, ailemizin her ne maksatla olursa olsun yıpratılmak istenmesi, yıpratılması, başkalarıyla çatışma yapmak için her şey mübahmışcasına gündeme getirilmiş olması düşündürücüdür. Haberi gündeme taşıyanların bu binanın İnegöl Belediyesinin değil bir şahsın arazisi olduğunu bilmelerine rağmen bilmezden, görmezden gelmeleri dikkatlerden kaçacak gibi değildir"