MEB Okula Başlama Yaşını Değiştiriyor! Peki Çocuklar Kaç Yaşında Okula Başlayacak
MEB Okula Başlama Yaşını Değiştiriyor! Peki Çocuklar Kaç Yaşında Okula Başlayacak
İçeriği Görüntüle

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde ilkokul öğrencileri, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Balıkesir'de Öğrencilerden 'Gazze' Mesajı (7)

Miniklerden Filistin’e destek

Etkinlik kapsamında öğrenciler, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile “Gazze’ye özgürlük” ve “Mazlumlar yalnız değil” yazılı dövizler taşıdı. Okul yönetimi ve öğretmenlerin rehberliğinde düzenlenen organizasyonda minikler, Filistin’e destek sloganları atarak barış çağrısında bulundu.

Balıkesir'de Öğrencilerden 'Gazze' Mesajı (3)

Farkındalık ve duyarlılık vurgusu

Okul yönetimi, etkinliğin amacının çocuklarda farkındalık oluşturmak ve mazlum coğrafyalara karşı duyarlılığı artırmak olduğunu belirtti. Yetkililer, “Öğrencilerimize barış, kardeşlik ve dayanışma bilincini kazandırmak istedik. Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamazdık. Bu etkinlik, bir farkındalık ve vicdan çağrısıdır” ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de Öğrencilerden 'Gazze' Mesajı (2)

Duygu dolu anlar yaşandı

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte duygusal anlar yaşanırken, öğrencilerin oluşturduğu “Gazze” yazısı öğretmenleri tarafından drone ve fotoğraf makineleriyle görüntülendi. Görüntüler, izleyen herkesi duygulandırdı.

Sındırgı Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen bu anlamlı etkinlik, Gazze halkına destek amacıyla Balıkesir genelinde düzenlenen farkındalık çalışmaları arasında yer aldı.

Kaynak: DHA