Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslar için bulunduğu Yozgat’ta Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin açıklamalarda bulundu
Tekin şunları söyledi: “Bizler, çocuklarımızı yalnızca sınav sonuçlarıyla değil, süreç içerisinde ailesiyle, toplumuyla, etrafındaki kişilerle olan ilişkisiyle, ülkesine ve milletine bağlılığıyla, gayretleriyle, azimleriyle ve çalışkanlıklarıyla hayata kattıkları değerlerle değerlendiren bir eğitim anlayışına hep birlikte sahip olmak durumundayız.
Aylar boyunca çocuklarının yanında olan, onların heyecanlarını ve kaygılarını paylaşan bütün velilerimizin gösterdikleri özverinin, fedakârlığın farkındayız. Bu nedenle sınav sonuçları ne olursa olsun çocuklarımızın ortaya koyduğu emeğin ve ailelerimizin verdiği desteğin başlı başına kıymetli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum.
Öğrencilerimizden beklentimiz; sınava sakin bir şekilde girmeleri, bugüne kadar edindikleri bilgi ve birikimi en iyi şekilde ortaya koyacak bir ruh hâliyle sınavı tamamlamalarıdır. Unutulmamalıdır ki hayat tek bir sınavın sonucundan çok daha geniş bir imkân ve tecrübe alanıdır.”




