Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıplarını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, özellikle elektronik ödemeler ve sosyal medya platformları üzerinden elde edilen gelirlerin denetim altına alındığını belirtti.

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

Bakan Şimşek'ten Fenomenlerle ilgili flaş açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Elektronik Ödemeler ve Sosyal Medya Gelirleri Denetim Altında

Bakan Şimşek'in ifadesine göre, sosyal medya fenomenleri başta olmak üzere Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi platformlardan gelir elde eden ve bu geliri beyan etmeyen kişilerle ilgili kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Elektronik ödemelerin izlenmeye alındığını vurgulayan Şimşek, bu kapsamda özellikle e-ticaret yapan firmaların ödeme kayıtlarının detaylı bir şekilde incelendiğini ifade etti.

Yaklaşık 250 bin mükellefin ödeme kayıtlarının analiz edildiğini belirten Bakan Şimşek, e-ticaretin ve elektronik ödemelerin artışının vergi yükümlülüklerine etkisinin değerlendirildiğini söyledi. Sosyal medya üzerinden gelir elde edenlerin de denetim kapsamına alındığını açıklayan Şimşek, çok sayıda kişinin tespit edilerek vergi mükellefiyeti olmayanlarla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, mükelleflerin uyumsuzluklarının giderilmesi için bilgilendirme ve rehberlik çalışmalarının da yapıldığını dile getirdi. Vergi ödemeyenlerle kararlılıkla mücadele edileceğini ifade eden Bakan, ayrıca restoran ve kafelerde yüzde 1 KDV oranıyla gerçekleştirilen satışlarda KDV oran denetimlerine ağırlık verildiğini belirtti. Bu denetimler sonucunda birçok mükellefin analiz edildiği ve gerekli işlemlerin başlatıldığı bilgisini paylaştı.

Editör: İHSAN KURAN