Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret düzenlemesi hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) Ataşehir'de düzenlediği 'Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Işıkhan, hem asgari ücretle ilgili hem de emekli maaşlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Toplantıdan Öne Çıkan Başlıklar

Emeklilere Ekim Müjdesi?

Gazetecilerin "Emeklilere Ekim ayında bir müjde gelir mi?" sorusuna Bakan Işıkhan, "çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde yanıt verdi.

İşverenlere ve İstihdama Dair Açıklamalar

Toplantıda konuşma yapan Bakan Işıkhan, "İşverenlerimizin yolunu açmak için yani yatırım ortamını iyileştirmek ve piyasa dinamiklerini güçlendirmek için çok önemli tedbirler alıyoruz. Amacımız tüm bireylerin mutlu olduğu müreffeh bir toplumu oluşturmaktır. Her şeyden önce işsizlikle mücadele, istihdamı artırma ve yatırım ortamını iyileştirme, işverenlerimize destek, temel stratejik hedefimiz arasında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Raci Kaya, TİSK Başkanı Özgür Burak Akyol ve sektör temsilcileri de katıldı. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin kalkınma vizyonu ve stratejik hedefleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Editör: Fırat Çelik