SGK'dan Önemli Uyarı: Maaşlarda Kesinti Riski! SGK'dan Önemli Uyarı: Maaşlarda Kesinti Riski!

​TOGG'a özel kredi nasıl olacak? Faiz oranlarında TOGG'a özel indirim olacak mı? Otomotiv yazarı Halit Bolkan konuyla ilgili beklentilerini CNN Türk'te anlattı. Bolkan şu ifadeleri kullandı: 

"Çok daha uzun vadeli kredi ya da toptan fiyatın yüzde 50-70'i gibi unsurlar çıkabilir. BDDK'nın sınırlamaları var. Belli fiyat aralıklarında belli yüzdelerle kredi kullanılabiliyor. Belki burada değişiklik yapılabilir. Kamu bankaları TOGG'a özel kredi kullandırabilir mi? Elbette kullandırabilir. 

'TOGG İÇİN AVANTAJ SAĞLAYACAK' 

Önemli olan nokta uzun vade toplam fiyatın ne kadarına kredi kullandırılabilecek. ve burada en önemlisi düşük faizli kredi olacaktır. TOGG'un sahipleri belli. TOGG almaya hak kazanmış tüketiciler için faydalı olacak. Kampanyanın uzatılması, benzer paketlerin devreye sunulması TOGG için avantaj sağlayacak, satın alması daha kolay hal gelecektir. 

'TOGG'UN DAHA FAZLA TERCİH EDİLMESİNİ SAĞLAYABİLİR' 

Evet pandemi döneminde çip krizinin de etkisiyle aynı zamanda fabrikaların tam kapasite ile çalışamaması ile otomotiv üretimi azaldı. Biriken talep var, Türkiye'de ocak-şubat-martta satış rekorları kırıldı. Nisan'da da bekleniyor. Otomobil arzı artmış durumda, talep o kadar büyük ki arz talebi yakalayamaz durumda. Markalar üretimini artırmaya çalışıyor. 

Avrupa pazarında satışlar yükselmiş durumda, global otomotiv üretimi 3 sene öncesi rakamlara ulaşabilmiş değil. 

Tüketici otomobili kredi ile satın alacaksa daha düşük faiz olacaktır. TOGG'un daha fazla tercih edilmesini sağlayabilir. 1 yıl sonra sedan gelecek, 2 modele çıkacak TOGG. Daha düşük faizli kredi yapılabilirse TOGG'un avantajına olacaktır. "