MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'a yönelik eleştirilerini sert bir dille dile getirdi. AYM'nin terörle bağlantılı bir dava üzerinden verdiği kararın ardından, Bahçeli "AYM ya kapatılmalı ya da baştan yapılandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın "AYM kararlarına uyulmamasının yasal zemini yoktur" şeklindeki sözlerine tepki göstererek, AYM'nin DHKP/C'li bir terörist hakkında verdiği hak ihlali kararını ele aldı. Bahçeli, "Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı" diyerek, AYM'nin kararlarının milli güvenliği tehdit ettiğini öne sürdü.

İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir? Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır? İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir? Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır?

MHP'nin 55. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Bahçeli, AYM'nin iç huzuru ve barış ortamını sarsan kararlarıyla "kaos üretim merkezi" haline geldiğini iddia etti. Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi, milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez" diyerek, AYM'nin ya kapatılması ya da yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu.

Bahçeli, MHP'nin milli ve manevi değerlere dayalı siyaset anlayışını vurgulayarak, "Güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir" dedi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin güçlü olduğunu ve Türk asrının gelmekte olduğunu belirtti.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından, saldırıya karışan DHKP/C üyesi Emrah Yayla'nın AYM tarafından daha önce hak ihlali kararı verilmesi, Bahçeli'nin eleştirilerinin odağındaydı. Bahçeli, AYM'nin teröristlere hak ihlali kararı vermesini, Türk yargı sistemine ve milli güvenliğe ihanet olarak nitelendirdi.

Editör: Fırat Çelik