Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerine yönelik planladığı eylemlerle gündeme gelen PKK/YPG üyesi terörist Ahmet Al Hac Ömer, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başarılı bir operasyonuyla yakalandı.

MİT'ten PKK'ya kritik operasyon

MİT İstihbaratıyla Yakalanan PKK/YPG Teröristinin Suikast Planları Ortaya Çıktı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terörist Ömer'in, PKK/YPG tarafından bomba düzeneği kullanımı ve suikast konularında özel eğitim aldığı belirlendi. 2022-2023 yılları arasında Suriye'nin Münbiç ve çevresinde faaliyet gösterdiği tespit edilen terörist, el yapımı patlayıcı (EYP) sevkiyatı yaparak terör örgütünün Suriye kolu olan YPG'nin güçlerine destek sağlamıştı.

TSK'nın terörden arındırdığı bölgelerde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu güçlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen terörist, MİT'in kritik istihbarat desteğiyle Suriye Geçici Hükümeti'ne bağlı askeri polis tarafından gözaltına alındı.

Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor

Operasyon kapsamında teröristin ikametinde yapılan aramada, suikast ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazır halde uzaktan kumandalı EYP ele geçirildi. Bu durum, teröristin planladığı saldırıların ciddiyetini ortaya koydu.

MİT'in başarılı operasyonu, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurgularken, güvenlik birimlerinin koordineli çalışması ve istihbarat paylaşımının önemini bir kez daha gösterdi. Terörist Ahmet Al Hac Ömer'in sorgusu devam ederken, güvenlik güçleri, terörle mücadele kapsamında halkın güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını sürdürmektedir.

Editör: İHSAN KURAN