Yozgat'ın tanınmış üniversitelerinden biri olan Bozok Üniversitesi, bu yıl farklı bir öğrenci profiline ev sahipliği yapıyor. 47 yaşındaki Mehmet Solmaz ve 20 yaşındaki kızı Ebrar Sena Solmaz, YKS'de aynı bölümü kazanarak sınıf arkadaşı oldular.

Birlikte Başarmanın Mutluluğu

Ebrar Sena, bu özel deneyimin heyecanını paylaşıyor: "Babamla aynı bölümü kazanmak belki de birçok insana nasip olmayacak bir duygu." Birlikte çalışarak başarıyı yakalamanın gururunu yaşayan baba-kız, mezuniyetlerinde de aynı sahnede olmayı planlıyor.

Yaş Sadece Bir Rakam

Üçüncü üniversite eğitimine başlayan Mehmet Bey, "Okumanın yaşı yoktur." ilkesiyle hareket ediyor. Kızı Ebrar'la birlikte sınavlara hazırlanmanın ve aynı bölümü kazanmanın tarif edilemez bir mutluluğu olduğunu ifade ediyor.

Gazze’de can kaybı 35 bin 386’ya yükseldi Gazze’de can kaybı 35 bin 386’ya yükseldi

Fakültenin Gururu

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar da baba-kızın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor: "Gerçekten hayatta çok az kişiye nasip olabilecek bir duygu." ifadeleriyle baba ve kızın eğitim azmini övüyor.

Sınıf Arkadaşlarından Tam Not

Baba ve kızın sınıf arkadaşları da, Mehmet Bey'in azmine hayran kaldıklarını belirterek bu özgün durumdan duydukları memnuniyeti paylaşıyor.