Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bağımsız Devletler Topluluğuna (BDT) üye ülkelerin liderleriyle yaptığı toplantıda, Fransa'ya yönelik tarihi suçlamalarda bulundu ve Azerbaycan'ın uluslararası hukukta nerede durduğuna dair önemli açıklamalar yaptı.

Fransa'ya Cezayir Soykırımı Suçlaması

Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransa'nın Azerbaycan'ı uluslararası hukuku ihlal etmekle itham ederken, Cezayir'de gerçekleştirdiği soykırımla ilgili suçlamalarda bulundu: "Fransa, 1,5 milyon Cezayirliyi sırf Cezayirli ve Müslüman oldukları için yok etti. Bu soykırımdır."

Mor İnek Etkisi: Seth Godin'in İş Dünyasını Sarsan Önerisi Mor İnek Etkisi: Seth Godin'in İş Dünyasını Sarsan Önerisi

Batı'nın Çifte Standartları

Aliyev, Batı'nın Azerbaycan ve Ermenistan konusundaki ikiyüzlü tavrını eleştirerek, Fransa'nın bu konuda öncü rol oynadığını vurguladı. Fransa'nın hâlâ sömürgelere sahip olmasını da sorguladı.

Arabuluculuk Çabaları ve Ermenistan'ın Tavrı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Ermenistan'ın Rusya'nın arabuluculuğunu reddettiğini belirterek, doğrudan müzakerelerin bir alternatif olabileceğini ifade etti. Ermenistan'ın barış için gerçekten istekli olup olmadığını sorguladı.

Ermenistan'la İlişkilerin Normalleştirilmesi

Azerbaycan'ın Ermenistan'la ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu belirten Aliyev, "Barış anlaşması üzerinde çalışmaya devam etmeye hazırız." dedi ve arabuluculuk önerisinde bulunan platformların doğru duruş ve uluslararası hukuka uygun olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: