Trafiğiyle meşhur kalabalığıyla nam salmış olan İstanbul göz alıcı olduğu kadar gürültülü ve yorucu da olabiliyor. Akşam İstanbul'un gürültüsünden, trafiğinden, yoğunluğumdan ve hızlı yaşamından uzaklaşmak isteyip ama İstanbul'u da bir türlü bırakamayacak kadar çok seven bütün İstanbullular için Aydos Ormanı adeta bir doğaya kaçış ve teneffüs yeridir. Akşam doğal güzellikleriyle bilinen bu cennet yer İstanbul'un Anadolu yakasında yer alır. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyip taze ve temiz hava almak isteyen herkes için mükemmel bir mekandır.

İstanbul'un Pendik ilçesinde konumlanan Aydos Ormanı Anadolu yakasının doğal güzelliklerinden biridir. Aynı zamanda şehir merkezinde de oldukça yakın olan Aydos Ormanı, şehirden çok uzakta aymış gibi hissettirir.  

Aydos Ormanında Neler Yapılabilir?

  • Günübirlik doğa gezileri yapabilirsiniz

Aydos Ormanı, Yemyeşil örtüsü ve tertemiz havasıyla doğa yürüyüşünü günübirlik deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir yerdir. Aynı zamanda sık sık yürüyüş yapanlarda buradan yararlanır. Ormanın içerisinde çeşitli patikalar mevcuttur. Doğal güzelliklere sahip olan bu ormanda kuş sesleri eşliğinde huzurlu bir şekilde yürüyüş yapabilirsiniz.

  • Aile aktiviteleri, sosyal geziler ve piknikler için en uygun mekan

Ormanın içinde piknik alanları mevcuttur. İster ailenizle ister arkadaşlarınızla ister sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirmek için en ideal piknik alanlarıdır. 

  • Aydos Göleti 

Aydos ormanındaki Aydos Göleti, doğal güzellikleriyle adeta ziyaretçilerini de büyüler. Gölet etrafında yürüyüş yapabilir, gölette küçük bir sandal gezintisi yapabilir veya sadece manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • At Binebilirsiniz

Eğer daha aktif bir etkinlik arıyorsanız Aydos Ormanı'nda at biniciliği yapabilirsiniz. Burada bulunan tesislerden bir at kiralayarak ormanın içinde keyifli bir gezintiye çıkabilir ve doğanın güzelliklerini at sırtında keşfetme fırsatı bulabilirsiniz.

Annesini ayı parçaladı, onu bir gazeteci kurtardı Annesini ayı parçaladı, onu bir gazeteci kurtardı
  • Kamp yapabilirsiniz

Aydos Ormanı, kamp severler için mükemmel bir yerdir. Belirli alanlarda kamp kurabilir ve geceyi doğanın sesleri eşliğinde geçirebilirsiniz. Ancak kamp yapmadan önce yerel yönetimden izin almayı unutmayın.

Aydos Ormanı, sadece bir doğa mekanı değil şehir hayatından da kaçış için ideal bir mekandır. Doğal güzellikleri, temiz havası ve sunduğu aktivitelerle Aydos Ormanı, İstanbul'un stresinden uzaklaşmak isteyenler için bir vaha gibidir. 

Kaynak: Fırat Çelik