Dağ ailesinin acı günü Dağ ailesinin acı günü

Merkez Av Komisyonu; av süresini, avına izin verilen hayvanlar ile avcı başına bir günlük av limitleri, avlanma günleri, avlanmanın yasak olduğu avlak ve sahalar, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, mücadele amaçlı avlanma usulünü belirledi.

male-hunter-with-rifle-natural-background
26 Ağustos’ta bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı sezonu açılacak.

man-getting-ready-his-mission
Alınan karar gereği çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak salı günü de yapılabilecek.

hunter-shooting-flying-bird
Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için ‘Avcılık Belgesi’ almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerinin döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekecek.

silhouette-hunter-with-gun-reeds-against-sun-ambush-ducks-with-dogs
Avcılar, ‘Avlak Yönetim Bilgi Sistemi’nden (AVBİS), Avcı Avlakta Mobil Uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel ve devlet avlaklarında avlanabilecekler. Merkez Av Komisyonu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan 22 sayılı kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunlu olacak.

Editör: Umut Gökdaş