Atatürk Arboretumu Türkiye’de bulunur. Türkiye’nin İstanbul iline bağlı Sarıyer ilçesindedir. Ağaç koleksiyonları olan botanik bir bahçesi vardır. Bu alanda ağaçlar, çalılar ve diğer bitkilerin sergilendiği ve yetiştiği bir botanik alanıdır. Adını Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almıştır. Ayrıca 1982 yılında kurulan alan ziyaretçilere açıktır. 

Atatürk Arboretumu Nerede, Nasıl Gidilir, Yeme İçme

Atatürk Arboretumu İstanbul’da doğal güzelliklere tanık olmak için yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilir. Ayrıca bölgeyi gezerken rehberlik alabilir, bitki türleri, çeşitleri ve ne için kullanıldığı hakkında rehberlerden bilgi alabilirsiniz. Ziyaret saatleri hakkında da önceden araştırma yaparak bölgeyi gezebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu Nerede, Nasıl Gidilir, Yeme İçme

Atatürk Arboretumu Nerededir?

Atatürk Arboretumu Nerede, Nasıl Gidilir, Yeme İçme

Türkiye’de bulunan Arboretum istanbul ilinin Sarıyer ilçesindedir. Park ilçenin Bahçeköy semtindedir. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinin de bir parçası olan botanik park merkezi bir konumdadır. Sarıyer İstanbul’un Avrupa Yakasındadır. Dolayısıyla İstanbul’un kuzey kesiminde yer alır. Mekanı ziyaret etmeden önce planlamalarınızı buna göre yapabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu Nasıl Gidilir?

Atatürk Arboretumu’na gitmek için çeşitli ulaşım araçları mevcuttur. Dilerseniz kendi özel aracınızla gidebilir ya da toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Özel araçla ilk defa gidiyorsanız navigasyon yardımıyla Atatürk Arboretumu’nu bulabilirsiniz. İlk olarak Bahçeköy’e ulaşıp oradan çeşitli noktalar üzerinden botanik parka gidebilirsiniz.

Toplu taşıma için ise çeşitli bölgelerden Sarıyer otobüsüne binebilirsiniz.İlk olarak Taksim’e gidebilir oradan Arboretumu'na giden otobüsleri sorabilirsiniz. Dilerseniz de taksi ile daha kolay bi ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu Yeme- İçme Mekan Önerileri

Atatürk Arboretumu içinde geniş imkanlar sunan piknik alanları bulunur. Buraya gelen ziyaretçiler kendi yiyeceklerini yanlarında getirir. Ancak yine de cafeler, restoranlarda da yemek yiyebilir. Çay kahve satın alabilirsiniz. Haftasonları ailenizle doğada iç içe vakit geçirmek için mekanı ziyaret edebilirsiniz. Bölgede mangal veya ateş yakmak yasak olabilir. Bunun nedeni ihmal sonucu çıkabilecek yangınlar olabilir. Bu nedenle hazır gıdalar tüketilebilir. 

Yeşilay kamp liderlerini arıyor Yeşilay kamp liderlerini arıyor

Atatürk Arboretumu Yürüyüş Parkuru Var mı?

Elbette. Atatürk Arboretumu içerisinde yürüyüş yapılabilecek bir çok parkur vardır. Hafta sonu veya hafta içi koşuları veya yürüyüşleri için tercih edilebilir. Doğanın içinde bir çok renkli bitki görerek yürüyüşlerinizi yapabilirsiniz.

Kaynak: Tamer Ekimci