2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri 2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 yıl görev yapmış ve kendi isteğiyle ayrılmış uzman çavuşların kamu kurumlarına atanma haklarının sağlanması konusunda Meclis'te görüşmelerini sürdürüyor. 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5'inci maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi çerçevesinde, bu hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi talep ediliyor.

Kanun Maddelerine Göre Atanma Hakları

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesi, uzman erbaşların 7 yıl hizmetten sonra kamu kurumlarına atanabileceklerini belirtiyor. Ancak, ATAUZDER'e göre, bu hak sahipleri yıllardır kamu kurumlarına atanamamaktadır.

Whatsapp Image 2024 01 19 At 11.30.59

Meclis Görüşmeleri ve Milletvekillerinin Destek Sözleri

"Meclis'te yapılan görüşmelerde, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekilleri, sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını ve bu mağduriyetin giderilmesi için destek vereceklerini belirttiler" diye aktarıldı.

ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa GÜNDEŞLİ ve yönetim kurulu üyeleri, sorunun çözümüne yönelik olumlu ve ılımlı görüşmeler gerçekleştirdi. Dernek, bu haklı mücadelede desteklerini esirgemeyen milletvekillerine teşekkürlerini iletti.

Editör: Umut Gökdaş