İzmir'de, öğretmen olarak atanmasına kısa bir süre kala trafik kazası geçirip felç kalan Ender Çakır'ın (44) öyküsü, yaşamın beklenmedik anlarında nasıl değişebileceğinin acı bir örneğini sunuyor.

Halkla İlişkiler bölümü öğretmeni olarak atanmış Çakır, göreve başlamasına yalnızca 20 gün kala geçirdiği kazanın ardından, uzun süren hastane tedavisi ve ardından gelen felç nedeniyle öğretmenlik hayaline veda etmek zorunda kaldı.

Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak

Genç Gazete Ataması Yapılan Öğretmen Mesleğine Kavuşamadan Felç Oldu (3)

Yaşamını Değiştiren Kaza

Ender Çakır, motosikletiyle elbise dolabı yapımı için yola çıktığı sırada, İzmir Çiğli-Karşıyaka istikametinde, kırmızı ışık ihlali yapan bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Çevredeki bir motosiklet sürücüsünün suni teneffüsü ile hayata döndürülen Çakır, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Genç Gazete Ataması Yapılan Öğretmen Mesleğine Kavuşamadan Felç Oldu (4)

Boynunda altı kemiği kırılan ve belinden aşağısı felç kalan Çakır, 7 aydır hastanede tedavi görüyor. Kaza nedeniyle hem fiziksel hem de ekonomik olarak zor bir süreçten geçen Çakır, bir an önce sağlığına kavuşarak hayatına ve mesleğine geri dönmek istiyor.

Öğretmen Ender Çakır, “Kaza gerçekten çok kötüydü. Anadolu Caddesi'nde oldu. Çiğli istikametinden Karşıyaka’ya geçecektim. Bize yeşil ışık yandı. Diğer araçlar kırmızı ışıkta durdu. Biz de Anadolu Caddesi'ne girdik. Kırmızıda bütün araçlar durduğu halde en sol şeritteki araç durmadı. Geldi bana çarptı. Şikayet ettik. Şu anda mahkeme süreci devam ediyor zaten. Kırmızı ışık ihlali var. Kim ne kadar suçluysa umarım cezasını çeker. Şu anda ellerimi ve ayaklarımı kullanamıyorum. Ayağa kalkamıyorum, yürüyemiyorum. Bu süreç ekonomik olarak da zorluyor. Hastanede bakımım çok farklı. Bana gerçekten profesyonel bakım gerekiyor” 

  “Sınava EKPSS üzerinden engelli kadrosundan girmiştim. Yıllardır öğretmen olmak için çok çabaladım. Mesleğime başlamama tam 20 gün kalmıştı. 11 Ağustos'ta kaza yaptım. 1 Eylül’de çok sevdiğim mesleğime başlayacaktım. Mesleğe başlamam için de 2 aylık bir süre varmış. 7 aydır hastanede kaldığım ve omuzdan altım tutmadığı için mesleğime başlayamadım. Öğretmenliğim elinden alındı. Bir an önce iyileşip çok sevdiğim mesleğime de geri dönmek istiyorum. Büyüklerimizden ricamız da bu olur” dedi.

Genç Gazete Ataması Yapılan Öğretmen Mesleğine Kavuşamadan Felç Oldu (5)

1 Eylül'de başlaması gereken öğretmenlik görevine kazanın ardından felç durumu sebebiyle başlayamayan Çakır'ın öğretmenlik hakkı, "2 aylık göreve başlama süresini aştığı" gerekçesiyle elinden alındı. Şu an devam eden mahkeme süreci, Çakır'ın adalet arayışının bir parçası.

Çakır, motosiklet kullanıcılarına da dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor: "Motor gerçekten de tehlikeli. Motor sürenlerin daha dikkatli olması gerekiyor."

Genç Gazete Ataması Yapılan Öğretmen Mesleğine Kavuşamadan Felç Oldu (1)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR