ASUS ZenBook S 16, Göz Alıcı Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

ZenBook S 16'nın tasarımına ilk bakışta, ASUS'un özenli çalışmaları hemen fark ediliyor. ASUS, "Ceraluminum" adını verdiği yeni bir malzeme kullanarak kapağı tasarladı. Bu malzeme, kimyasal ve elektriksel işlemlerle işlenerek dayanıklı ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmiş. Laptopun kapağındaki geometrik çizgiler, cihaza modern ve şık bir görünüm kazandırıyor. Zumaia Gri ve İskandinav Beyazı olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor.

Sadece 0.43 inç kalınlığında ve 3.3 pound ağırlığında olan bu 16 inçlik laptop, hem ince hem de hafif. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar hem ofis içinde hem de dışarıda rahatlıkla taşıyabilecekleri bir cihaza sahip olacaklar.

Asus, Computex 2024'Te Zenbook S 16'Yı Tanıttı!2

ZenBook S 16'nın ekranı da etkileyici

3K çözünürlüğe (2880×1800 piksel) ve 16:10 en-boy oranına sahip olan ekran, 120Hz OLED panel ile donatılmış. Bu sayede, renkler canlı ve net, siyahlar ise derin ve gerçekçi bir görüntü sunuyor.

Bu laptop, güçlü iç donanımıyla da dikkat çekiyor. AMD'nin yeni Ryzen 9 AI 300 "Strix Point" işlemcilerinden güç alan ZenBook S 16, Zen 5 çekirdekleri, RDNA 3.5 grafik birimi ve gelişmiş bir nöral işlem birimine (NPU) sahip. Yerel olarak yapay zeka iş yüklerini işleyerek 50 TOPS (tera işlem/saniye) performans sunuyor.

Güçlü işlemciye ek olarak, ZenBook S 16, 32GB'a kadar 7500MHz bellek ve 2TB M.2 SSD depolama desteği sunuyor. 78Wh bataryası, uzun çalışma süreleri vadediyor ve gerçek performansını ve batarya ömrünü kullanıcılar test ettiklerinde daha net görebilecekler.

Asus, Computex 2024'Te Zenbook S 16'Yı Tanıttı!3

ZenBook S 16, ince tasarımına rağmen çeşitli bağlantı seçeneklerini kullanıcılara sunuyor. Bir USB Type-A portu, iki USB Type-C bağlantısı, HDMI portu ve SD kart okuyucusu mevcut. Ayrıca, Wi-Fi 7 desteği ve askeri standart 810 dayanıklılık sertifikası da bulunuyor. Akıllı dokunmatik yüzeyi ile parlaklık ve ses ayarlarını da kolaylıkla yapabilirsiniz.

ASUS Zenbook S 16, Temmuz ayında piyasaya sürülecek. Siz bu yeni laptop hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın!

Kaynak: Haber Merkezi