2024 İlk Ay Tutulması Ne Zaman Nereden Görülecek 2024 İlk Ay Tutulması Ne Zaman Nereden Görülecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) başarılı bir şekilde kenetlenmenin ardından duygusal bir anıyı sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Gezeravcı'nın, kapsülün kenetlenme limanına ulaştıktan sonra çekilen bir fotoğrafını paylaştığı gönderide, bu özel anın yansımasıyla birlikte duygu dolu bir mesaj da yer aldı.

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na Kenetlenme Anını Paylaştı

Gezeravcı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Kapsülümüz kenetlenme limanına eriştikten kısa bir süre sonra yüzümüzdeki mutluluk, astronot arkadaşlarımızın kameralarına bu şekilde yansımış. Uluslararası Uzay İstasyonu, farklı ülkelerden astronotları bir araya getirerek küçük bir Dünya oluştururken evrene ışık tutmak için gerçekleştirilen birçok deneye de ev sahipliği yapıyor."

Gezeravcı'nın bu paylaşımı, Türkiye'nin uzay keşifleri ve astronot gönderme yeteneği konusundaki başarılarına yeni bir ivme katarken, Uluslararası Uzay İstasyonu'na olan katılımın bilim ve teknoloji alanında ülkenin global arenadaki yerini güçlendirdiği belirtiliyor. Astronot Gezeravcı, bu anlamlı gönderi ile Türkiye'nin uzay araştırmalarındaki gelişmelere dikkat çekiyor ve genç nesilleri uzay bilimine ilgi duymaya teşvik ediyor.

Editör: İHSAN KURAN