Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammıyla ilgili görüşmeler bugün Beştepe'de yapılacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, görüşmeye saatler kala duyumlarını paylaştı ve 2024 yılı için asgari ücret zammına dair net bir rakam verdi. 

Ozgur Erdursun

Özgür Erdursun, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağını ve nihai kararlarını sunacaklarını belirtti. Erdursun, "Bize gelen duyumlara göre asgari ücretin 16 bin 500 TL olacağı yönünde" dedi ve Cumhurbaşkanı'nın devreye girmesiyle asgari ücretin 17 bin TL civarında olabileceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdogan Portre 08

2024 Asgari Ücret Zammı Ne Olacak?

Erdursun'un tahminlerine göre, 2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam 17 bin TL civarında olacak. Bu tahmin, daha önce beklenen yüzde 50 civarındaki zam oranını destekler nitelikte.

Erdursun, "Büyük ihtimalle, bugün bir aksilik olmazsa; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası 2024 asgari ücret zammını açıklayacaktır" dedi.

Paraaaaa

Yeni Asgari Ücretin Beklentileri Karşılayıp Karşılamayacağı

Asgari ücret zammının açıklanmasına kısa bir süre kala, vatandaşların ve ekonomi uzmanlarının beklentileri de yüksek. Yapılacak açıklamanın, özellikle enflasyon ve yaşam maliyetleri göz önünde bulundurularak yeterli ve adil bir düzeyde olup olmadığı büyük önem taşıyor.

Editör: Umut Gökdaş