Türkiye ekonomisinde asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına ilişkin önemli bir değişiklik gündeme geldi. Ekonomist Şenol Babuşcu'nun iddiasına göre, seçimlerin ardından hayata geçirilecek yasal düzenlemelerle, memur, emekli ve işçi maaş artışları ile asgari ücret, gelecek dönemin hedef enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Bu açıklama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce duyurduğu, ücret zamlarının gerçekleşen değil, hedeflenen enflasyona göre yapılacağı yönündeki politikanın bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

Ocak 2024'te, memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete yüzde 49'luk bir artış uygulandı. Ancak, bu artış oranları birçok kesim tarafından yetersiz bulundu ve gözler Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına çevrildi. Temmuz zammı, Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranları sonrası belirlenecek.

Şimşek, ücret artışlarının enflasyon karşısında dar gelirli kesimleri koruyacak şekilde planlandığını belirterek, enflasyonun düşük tek hanelere indirilmesinin dar gelirli kesimlerin alım gücünü kalıcı olarak artırmanın tek yolu olduğunu vurguladı.

Editör: Fırat Çelik