Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi! Dünya Kung-Fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz'ün Şampiyonluğu İptal Edildi!

RUS ZÜLMÜ BİTMEK BİLMEDİ

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Artvin kültür derneği yönetim kurulu başkanı

Kemal Torun; "Saygı değer hemşehrilerim Artvin kültür derneği üyeleri ve Artvin dostları gecemize hoş geldiniz. Hepinizi derneğimiz adına saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız. ve beraberiz. Değerli konuklarımız; Artvin; Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmış ve öyle kalmıştır. Tarihte 93 harbi olarak bilinen 1877 / 1878 Osmanlı Rus Savaşı sonrası Ruslara savaş tazminatı olarak verilmiştir. 43 yıl süren esaret yılları ve çekilen acılar, ekim devrimi sonrası önce Rusların çekilmesiyle sonra Mondros ateşkesle İngiliz ve Gürcü işgalinde kaldı. Anadolu'da Kurtuluş savaşı başlayınca sivil milis kuvvetlerinin de desteğiyle 7 mart 1921 tarihinde Artvin'imiz düşman işgalinde kurtulmuştur" dedi.Torun; "16 mart 1921 Moskova antlaşmasıyla sınırlar belirlenmiş ve güvence altına alınmıştır. Hepimizin kurtuluş günümüzü kutluyor iyi eğlenceler diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.

ARTVİN KÜLTÜRÜ SERGİLENDİ

Programa; İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı, Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, İnegöl CHP ilçe başkanı Necmi Demir, İyi Parti Belediye başkanı Adayı Hakan Özdemir'in yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

Artvin'in kurtuluş şenliği gecesinde; dernek bünyesinde oluşturulan Halk dansları folklor ekibi Artvin yöresi halk oyunları büyük beğeni topladı.Ayrıca salonun girişinde davetlilere; Artvin yöresel gıda ve kıyafetlerin, köylerinde kullanılan aletlerin fotoğraflarını yansıtan, bir sergiye de yer verildi.

Gecede Türk Halk Müziği sanatçısı Çiğdem Taştan da sahne aldı.