Artvin'de son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, merkeze bağlı Dere Mahallesi Yazkent mevkisinde Özer Orhan'a ait 3 katlı bir binanın bulunduğu bölgede heyelana neden oldu. Heyelan sonucu binanın yanında ve önünde toprak kaymaları ve yarıklar oluştu. Ailenin yaşadığı bina, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Artvin'de heyelan: Bir bina tahliye edildi

Durumu fark eden aile, AFAD ve belediyeye haber vererek yardım istedi. AFAD yetkilileri bölgede inceleme yaparak, binanın yıkılma riskine karşı evin tahliye edilmesine karar verdi. Artvin Belediyesi ekipleri de bölgede tahkimat ve zemin güçlendirme çalışmalarına başladı.

Artvin'de heyelan: Bir bina tahliye edildi

2 kişinin öldürüldüğü Huzurevinde dehşet anları kamerada 2 kişinin öldürüldüğü Huzurevinde dehşet anları kamerada

Dere Mahallesi'nde Yaşanan Toprak Kayması, Özer Orhan'a Ait 3 Katlı Binanın Yıkılma Tehlikesine Yol Açtı

Büyük bir felaketi önledikleri için şükranlarını ifade eden Özer Orhan, "Heyelan anında evdeydik. Büyük bir gürültü duyduk, hemen evi boşalttık. Evden çıkınca evin hemen yanında heyelan olduğunu gördük. Yukardan gelen sular toprağa baskı yaptı, sonuçta heyelan oldu. 

Evimize bir şey olmadı ama tarım arazilerim zarar gördü. Evin yıkılma tehlikesine karşı evi boşalttık. Binanın alt katında kızım, orta katında oğlum, üst katında da ben oturuyorum. Çocuklar ve eşlerimizle 10 kişi yaşıyorduk. Allah korudu, bina yıkılmadı. İnşallah gerekli güçlendirme çalışmaları tamamlanınca evimize geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: İHSAN KURAN