İnegöl Mobilya Sektörüyle Ekonomisini Güçlendiriyor İnegöl Mobilya Sektörüyle Ekonomisini Güçlendiriyor

CHP’DE GERGİN KONGRE

Tarih 29 Temmuz 2005.

  Divan başkanlığını CHP İl Başkanı Abdullah Özer’in yaptığı kongrede Başkan adaylığı için tüzük gereği istenilen imzalı delege desteği, açık olarak yapılınca yeterli desteği bulamayan Zemci Şahin önce seçimden çekildiklerini açıklar, ardından yaptığı konuşma ile ağır suçlamalarda bulunur. Seçimleri protesto eden grup daha sonrada salonu terk eder.

 chp'de_gergin_kongre_[5]

 

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

 

            “Dün saat 14.00’de başlayan kongreye Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, CHP Yıldırım ve Osmangazi İlçe Başkanları,  İnegöl AKP, MHP, SP, DYP, ANAP, BBP ve DSP ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları. katıldı. Bir süre kongreyi izleyen misafirler izin isteyerek salondan ayrılınca CHP kongresinde de alevlenme başladı.”

 chp_kongre_[3]

            “Çardak Düğün Salonu’nda sakin bir ortamda başlayan kongre, başkan adaylığı için istenilen delege sayısının yüzde 20’lik imzalı dilekçesi ile bozuldu. Başkan adaylığını açıklayan eski başkan Necmi Demir ve Zemci Şahin’in verdiği dilekçelerde 5 ismin her iki listede yer alması üzerine Divan başkanlığı yapan İl Başkanı Abdullah Özer, her iki başvurunun da kabul edilmediğini açıkladı. Başkan Özer, adaylık için gerekli 35 imzalı başvuruyu açık olarak alınca Zemci Şahin, başlangıçta aldığı desteği bu kez bulamadı. Bir süre açık imza toplanmasına karşı çıkan grup, sonucu değiştiremeyince seçimden çekildiklerini açıkladı.”

chp_kongre_[2]

            “Bir süre İl Başkanı Abdullah Özer’i eleştiren Zemci Şahin, söz alarak çıktığı kürsüde zehir zemberek açıklamalarda bulundu., “Seçimlerden önce partimizce yapılan toplantılarda mevcut yönetim, bir adayın çıkması durumunda aday olmayacaklarını açıklamışlardı. Aday sıkıntısı yaşadıklarını dile getirince bende çıkıp liste hazırladım. Ancak bugün görüyorum ki 15 yıldır aktif olarak hizmet verdiğim partimde beni yok saymışlar. Beni kabullenememişler, bu yetmezmiş gibi açık olarak delege imzası toplanıyor. Ben bu anti demokratik uygulamayı kabul etmiyorum. Bu uygulamaya çanak tutanları ise kınıyorum” dedi.”

chp_kongre_[1]

            “Partinin yanlış yönetimler sonucunda gün geçtikçe eridiğini belirten Şahin, “ Bakın burada nerede gençler, nerede bayanlar, aldığımız oylar genelde ve İnegöl’de düştü, parti söylemek istemiyorum ama padişahlık gibi yönetiliyor. Hala bu partide  anti demokratik yapıya göz yuman il başkanına, milletvekillerine, ve genel merkeze yazıklar olsun, kongrede herkese hayırlı olsun” diye konuştu.”

            “Delegelerin yeterli desteğini aldığı kongreye tek aday olarak giren Necmi Demir, 173 delegeden kongre salonunda hazır bulunan 56’sının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.”

chp_kongre-4

            “Kendisine ve partisine yapılan eleştirilere yanıt veren Necmi Demir, görev yaptığı süre zarfında partisinin başarısı için ter döktüğünü kaydetti. Gerekli desteği bulamayan Zemci Şahin’in yaptığı eleştirilere bir anlam veremediğini kaydeden Demir, “Kongrede nerede gençlik diyen Zemci Şahin, bu partide 15 yıldır Gençlik komisyonunda görevliydi. Bunun sorumlusu biz miyiz” dedi.”

            “Kongre salonunda ayrıca delegelerden Musa Cankat ve Erbil Cihan, parti genel merkezine ağır eleştirilerde bulundular. Olaysız sona eren kongre sonrasında seçilen yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı;  Necmi Demir, Salih Pakoğlu, Mehmet Zambak, Faik Ceyhan, Suat Erol, Cafer Doyran, Tuncay Satılmış, Rıza Buraklar, Şakir Mollaer, Selma Aras, Mehmet Parlar, Serkan İrarslan, Mümin Parmak ve Müfit Levent.”

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ      

Editör: AYHAN BAYRAKTAR