HAYDAR BAŞ

Tarih 02 Ağustos 2005. O tarihte Bağımsız Türkiye Partisi genel Başkanı Haydar Baş İnegöl’e gelir.  Kocayayla’da yaklaşık 8 gün süren  bölge teşkilatlarına yönelik eğitim kampı sonunda Ankara’ya dönerken İnegöl’de  partililerce karşılanan Haydar Baş, önce İnegöl’ün meşhur köftesini Orhan-1’de tadar, ardından da hükümeti topa tutar.

BTP_genel_başkan_[1]

Togo Style, NewYork ICFF 2024 Fuarında İnegöl'ü Temsil Ediyor Togo Style, NewYork ICFF 2024 Fuarında İnegöl'ü Temsil Ediyor

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

BTP Genel Başkan Yardımcıları, Ahmet Hamdi Kepekçi, Ahmet Terzi, Fuat Şengül, Müslim Karabacak, Hakan Güler, Hüseyin Zengin, Bursa Ovaakça Belediye Başkanı Ali Garaçoğlu, Bursa İl  Başkanı Mehmet Garaçoğlu’da BTP İnegöl yönetiminin konukları arasında yer aldılar.

Orhan 1’de düzenlenen yemeğin ardından gündeme ilişkin yaptığı açıklamada göndermeler yapan  BTP lideri  Prof. Dr. Haydar Baş , “AB ile İslam medeniyeti bir araya asla gelemez. Bu demek değil ki Avrupa ile ilişkiler kesilmelidir. Aksine onlarla ilişkiler devam ettirilmelidir. Ancak bu ilişki bir devlet, bir anayasa, altında asla olmayacaktır. Batının maksadı Türk milletini bölmek, parçalamak ve elimizin altındaki Anadolu topraklarını elimizden almaktır”dedi.

BTP_genel_başkan_[2]

Son günlerde Avrupa’da görülen terör saldırılarına da değinen Baş, “Batının İslam’a bakış açısı  dün ne ise bugünde aynı, son zamanlarda  İslam ülkeleri üzerinde büyük bir senaryo oynanıyor, Türk milleti olarak son derece uyanık olmamız gerekiyor”

Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Baş, atılan imza ile Kıbrıs cumhuriyetinin resmen tanındığını ancak kelime oyunları ile vatandaşın yanıltıldığını belirterek, “Nikah kıyılmış. Belediye nikahı yada imam nikahı olmasının bir önemi yok. Sonuçta nikah nikahtır.”dedi. Asıl bu anlaşmaları Meclisin onaylayacağını belirten Haydar Baş, 1973 yılında 10 bin şehit vererek aldığımız toprakların bir imza ile verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

YÖK ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise, “YÖK YOK zaten, uygulamaları ile pek çok öğrenciyi mağdur etmektedir” diyen Baş, “asıl üzerinde durulması gereken sorun, Milli Eğitim Bakanlığının yanlış uygulamalarıdır” diyerek bakan Hüseyin Çelik’i eleştirdi.      

BTP_genel_başkan-3

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ      

Editör: AYHAN BAYRAKTAR