NİYAZİ ÖZBİL, ERDOĞAN BEKTAŞ KAVGASI

MHP ve SP’nin destek verdiği Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil’e AK Parti’den ise sert bir yanıt gelir.

saadet_partisi-2

 AK Parti İlçe Başkanı Burhan Alıcı, yapılan eleştirilere bir anlam veremediğini ifade ederek, “Niyazi Özbil haddini bilsin, siyaset yapacağına işini yapsın” derken, Kaymakam Erdoğan Bektaş’ta “ İşimi iyi yapmak için merkezi hükümetle uyum içinde çalışmam gerekiyor, ben siyaset yapmıyorum benim işim koordine etmek” der.

 

 siyasi_kavga_büyüyor_[2]

ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLE:

 

            “İsaören köyü’nde geçtiğimiz hafta sonu yapılan Şeftali Festivali’nde Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil’in tarım politikalarına yönelik yaptığı eleştirilerin ardından Kaymakam Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eleştirilerine hedef olması ve festival alanını terk etmesinin ardından yaşanılan gelişmeler ilçe gündemine bomba gibi düştü.

            Önceki gün festivalde yaşanılanlarla ilgili ilk basın toplantısını gerçekleştiren MHP İlçe Başkanı Hasan Toktaş ve 21. Dönem Bursa Milletvekili Burhan Orhan, Kaymakam Erdoğan Bektaş’ı siyaset yapmakla suçlarken, hükümetin de çiftçileri sefalete sürüklediğini  iddia etmişti.

siyasi_kavga_büyüyor_[1]

            Dün tartışma yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belde belediye başkanları, AKP İlçe Başkanı Burhan Alıcı ve İl Daimi Encümeni Hüseyin Şahin tarafından Kaymakam Erdoğan Bektaş’a gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde bu konu konuşuldu.

            AK Parti İlçe Başkanı Burhan Alıcı, Bektaş’ın performansından memnun olduklarını ve uyum içinde çalıştıklarını ifade etti. Şeftali festivalinde Bektaş’ın konuşmalarını doğal karşıladıklarını kaydeden Alıcı, yapılan eleştirilere ise bir anlam veremediğini kaydetti. Festivalde konuşma yapan Özbil’in kendi başarısızlıklarını hükümete yüklemeye çalıştığını anlatan Alıcı, “Niyazi Özbil haddini bilsin, siyaset yapacağına işini yapsın” derken, muhalefete de “Bizim birlikteliğimizden ve uyumumuzdan neden rahatsız oluyorlar anlamıyorum”  şeklinde konuştu.

saadet_partisi_[1]

İnegöl Kurşunlu Travertenleri İçin destek kampanyası başlatıldı İnegöl Kurşunlu Travertenleri İçin destek kampanyası başlatıldı

Kaymakam Erdoğan Bektaş ise, “ Festivalde konuşan Niyazi Özbil, çiftçinin sahipsiz bırakıldığını söyledi. Buradaki mülki makam olarak suçlanan kişilerden biride ben oluyorum. Eğer bugün şeftalinin kilosunun 150 bin liraya düşmesi bir başarısızlıktan meydana gelmişse, bunda Ziraat Odası’nın da suçu var. Şu gözden kaçmamalı geçen yıl şeftalilerin 5/4’ü donduğu için fiyatlar yüksekti, öyle ise Ziraat Odası geçen yıl neden dona karşı önlem almadı. Ben malçlı sistemle üretimi ilk kez 1987 yılında Silifke’de gördüm, oysa bu sistemde üretim İnegöl’de bu yıl yapılmaya başlandı. Başka bölgelerde çiftçi 10 ton ürün toplarken burada ise 800-900 kilo toplanıyor. Uzunköprü’de Ziraat Odası ilaçlama için Uçak  almış, başarısızlığı dile getirenlerin önce çiftçi için neler yaptığına bakmak lazım, tarım politikalarını iliştirenler önce kendi işini yapsınlar” diye konuştu.

belediyeye_yeni_araçlar_[1]

            Kendisinin siyaset yapmakla suçlanmasına ilişkin olarak ta görüşlerini dile getiren Bektaş, “ Kaymakamlar hükümetin temsilcileridir. Biz görevimiz dışında her hangi bir konuya karışmış değiliz. İlgili herkesle uyumlu çalışıyoruz. Herkes kendi başına sorunları çözemez. Bugün ki siyasi parti ile uyumlu çalışmalıyız, yarın başka bir hükümet gelirse onlarla da uyumlu çalışırız. Kaymakamlık makamı merkezden taşraya gelen hizmetleri koordine etmektir, buda işbirliği ve uyumla gerçekleşebilir” dedi.”

siyasi_kavga_büyüyor_[1]

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için tıklayınız    

Editör: AYHAN BAYRAKTAR