ARŞİVDEN HABER: Bir zamanlar Alanyurt diye bir belde vardı

     Tarih 25 Aralık 2005. O tarihlerde Alanyurt diye bir belde vardı. O tarihte AKP Alanyurt Belde teşkilatı 2. Olağan kongresini yapar. Tek listeyle girilen seçimde Adil Kansu yeniden Ak parti Alanyurt Belde Başkanı seçilir. O an fotoğraf karesinde kayda geçer.

 

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

    ARŞİVİMİZDEN HABERİN DEVAMI ŞÖYLEDİR:

Cumartesi akşamı gerçekleşen AKP Alanyurt  Beldesi 2. olağan kongresinde mevcut başkan Adil Kansu yeniden başkan seçildi. Alanyurt belediye düğün salonunda yapılan 2. olağan kongreye Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cerrah Belediye Başkanı Ömer Kahyaoğlu, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin, ilçe Başkanı Burhan Alıcı, Belediye Meclis üyeleri, AKP yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

    Bir dakikalık saygı duruşu  ve istiklal marşının ardından kurulan divan kurulundan sonra açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofona gelen Belde Başkanı Adil Kansu, ilk dönem yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra, Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede’ye sert eleştirilerde bulundu.

    Kansu yaptığı açıklamada şunları söyledi. “beldenin fiziki yapısı tahrip edildi, yeşil alanlar, sağlık alanı ve ticaret alanları satıldı. Halende satılmaya devam etmektedir. Altyapının tekrar gözden geçirilmesi lazımdır. Yağmur yağdığı zaman menfez olmadığından aşırı derecede su birikintileri oluşuyor. 20 bin nüfuslu beldemizde hala bir itfaiye aracımız yok İnegöl’den gelen itfaiye araçları olmasa yangına müdahele edemeyecekler. Yollar köstebek yuvasına döndü. Araç sahipleri bu yönden çok mağdur durumda. Misafir ağırladığımızda veya ailece gezebileceğimiz sosyal tesislerimiz hiç yok, ne bir çay bahçesi ne bir parkımız mevcut değil. Gençlerimiz spor yapacak mekan bulamıyor. İşte Alanyurt’un ak ellere AKP’ye nasıl ihtiyacı olduğu ortada,  inşallah  bir daha ki seçimlerde AKP İktidarı ile birlikte Alanyurt’da da çok büyük hizmetler yapmaya başlayacağız” diye konuştu.

Konreye katılan AK Partili misafirlerin yaptığı  selamlama konuşmalarının ardından seçime geçildi Tek listeyle girilen seçimde Adil Kansu,  yeniden Alanyurt Belde Başkanı seçildi. Adil Kansu’nun oluşturduğu yönetim kurulunda ise şu isimler yer alıyor. Özgen Kurşun, Seyfi Şen, Erkan Tohumcu, Ahmet Doğanay, İsmail Ergun, Çetin Ayyıldız, İsmail Seymen, Kasım Turhan, Ozan Yelken, Budağ Alaeddinoğlu, Ersin Bayram, Mehmet Çelik, Yakup Altın25 ARALIK AKP ALANYURT (2)25 ARALIK AKP ALANYURT (3)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR