Starbucks, İsrail Boykotu Sonrası 35 Milyar Dolar Değer Kaybetti Starbucks, İsrail Boykotu Sonrası 35 Milyar Dolar Değer Kaybetti

Ankara'dan gelen son bilimsel bulgular, hipokondriyazis hastalığına sahip kişilerin yaşam sürelerinin, bu hastalığa sahip olmayanlara göre daha kısa olduğunu ortaya koydu. ABD ve İsveç'ten araştırmacıların 4 bin 129 hipokondriyazis hastası ve 41 bin 290 sağlıklı bireyin verilerini incelediği bu çalışma, "hastalık hastası" olarak bilinen bu kişilerin hem doğal hem de doğal olmayan nedenlerle daha erken öldüğünü gösterdi. Bu bulgular, hipokondriyazisin etkilerinin yanı sıra, mental sağlık sorunlarının genel sağlık üzerindeki derin etkilerini de vurguluyor.

Hipokondriyazisin Ölüm Oranlarına Etkisi

Araştırma, hipokondriyazis hastalarının, sağlıklı bireylere kıyasla daha kısa yaşam sürelerine sahip olduğunu ortaya koydu. Bu, hastalık hastalığının ciddi etkilerini gösteriyor.

Karolinska Enstitüsünden araştırmacı David Mataix-Cols, hipokondriyazis tanısı konmuş kişilerde intihar oranlarının, bu rahatsızlığa sahip olmayanlara göre dört kat daha yüksek olduğunu belirtti. Bu bulgu, daha önceki araştırmaların aksine, bu hastalığın intihar riskini artırdığını gösteriyor.

Hastalığın Ciddi Boyutları

Araştırmanın sonuçları, hipokondriyazisin sadece mental bir rahatsızlık olmakla kalmayıp, fiziksel sağlık üzerinde de ciddi etkileri olduğunu gözler önüne seriyor. Bu durum, mental sağlık sorunlarının genel sağlık üzerindeki etkilerini yeniden değerlendirmeyi gerektiriyor.

Kaynak: aa