Ek MTV ve emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi sona ermek üzere. Borcunu ödemeyenler araçlarını elden çıkaramayacak, trafiğe çıkaramayacak, hurda haline getiremeyecek ve yurt dışına çıkaramayacak. Ayrıca araç muayenesi de yapılamayacaktır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi, araç sahiplerinden yılda iki taksit halinde alınıyordu. Ancak 6 Şubat depremi sonrasında depremin neden olduğu hasarların karşılanması için ek bir Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi kararı alındı. Ek MTV ödemeyenler, araçlarını devredemeyecek, trafiğe çıkaramayacak, hurdaya veremeyecek ve yurt dışına çıkaramayacak. Ayrıca muayene de yaptıramayacaklar. Otomobil, arazi araçları, motosiklet, minibüs, panelvan, motorlu karavan, otobüs, kamyonet, kamyon, çekici, uçak ve helikopter sahipleri, ek MTV ödemesini 30 Kasım 2023 tarihine kadar yapmak zorundalar.

Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler! Tarım Kredi Market'ten Dev İndirimler!

Ödemeler Nasıl Yapılacak?

Ödemeler; vergi daireleri, mobil uygulamalar ve banka kanalları üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi ve mobil uygulamalar aracılığıyla da ödeme gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca banka şubeleri, PTT ve internet bankacılığı gibi çeşitli yöntemlerle de vergi ödemeleri mümkündür.

Editör: Fırat Çelik