Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin sosyal medya üzerinden yaptığı uyarı, araç sahipleri için önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. EGEDES (Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi) uygulamasının başlamasıyla, egzoz muayenesini yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca ceza kesildi. 

EGEDES Uygulamasının Detayları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tüm araç sahiplerini uyardı. Aracına bunu yaptırmayan yandı. Şimdilik 1 milyon araca ceza kesildi.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Egzoz Emisyon Ölçümü ve Cezalar

Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, EGEDES projesinin, denetim etkinliğini artırmak ve ulaşım kaynaklı emisyonları azaltmak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Araçlarda bulunan plaka tanıma cihazıyla seyir halindeki araçların plakalarının okunduğunu ve egzoz emisyon ölçümü yapılmayan araçlara idari yaptırım uygulandığını açıklayan Ege, "2023 yılı için egzoz emisyon ölçümünü yaptırmamanın idari para cezası 6 bin 275 lira. Son bir yıl içinde, yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü yapmadan trafiğe çıktığını tespit ettik" dedi.

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Vatandaşlara egzoz muayenesi konusunda uyarılarda bulunan Ege, "Araç sahiplerinden, insan sağlığını düşünerek egzoz emisyon ölçümlerine gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamak için ölçüm sürelerini e-Devlet üzerinden takip etmelerini de tavsiye ediyoruz" dedi.

Araç Sahipleri Dikkat! 1 Milyon Araç Ceza Aldı

Editör: Umut Gökdaş