Dünyanın Fotoğraf Ustasının Ardından 5 Yıl...
Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in vefatının üzerinden 5 yıl geçti. İstanbul'da doğan ve büyüyen sanatçı, hayatı boyunca birçok önemli esere imza attı.

ARA GÜLER 5

İstanbul'dan Dünya'ya Açılan Pencere: Ara Güler

ARA GÜLER
İstanbul'da 1928 yılında doğan Güler, ilk eğitimini evde aldı. Galatasaray Lisesi ve Getronagan Ermeni Lisesi'nde eğitim gördü. Babasının aldığı ilk fotoğraf makinesiyle fotoğrafa olan ilgisini keşfetti.

Gazetecilik Yolculuğunun Başlangıcı


Güler, Türkiye'nin ilk Gazetecilik Enstitüsü'nde eğitim aldı. Ancak yoğun iş hayatı nedeniyle derslere düzenli olarak katılamadı.

Uluslararası Başarıların Adamı

ARA GÜLER 2
1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin Yakın Doğu foto muhabirliğini üstlenen Güler, 1953'te Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajansına katıldı. "Photography Annual Antolojisi" onu "Dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısı"ndan biri olarak kabul etti.

**Ödüller ve Başarılar**
1962'de "Master of Leica" unvanını alan Güler, birçok uluslararası sergiye katıldı ve ünlü isimlerin portrelerini çekti.

ARA GÜLER 3

**Usta Bir Sanatçının Yorumları**
Gazeteci Nebil Özgentürk, 30 yıllık dostu Ara Güler'in sadece bir fotoğrafçı değil, aynı zamanda bir düşünce insanı olduğunu vurguladı. Özgentürk, Güler'in fotoğraflarıyla dünyaya Türkiye'yi anlattığını belirtti.

ARA GÜLER 4

Malatya'nın En Meşhur 6 Yiyeceğini Biliyor Muydunuz? Malatya'nın En Meşhur 6 Yiyeceğini Biliyor Muydunuz?

**Son Söz**
Fotoğrafın efsane ismi Ara Güler, 90 yaşında vefat etti ve Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ancak onun eserleri, onun adı sonsuzlukta yaşamaya devam edecek.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR