Türkiye'nin uluslararası alanda tanınan prestijli etkinliklerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl yaşanan olaylar neticesinde iptal edildi. Festivalle ilgili yaşananlar sinema dünyasını sarsarken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten açıklama geldi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, İklim Eylemi Zirvesi İçin BAE'de "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İklim Eylemi Zirvesi İçin BAE'de

Festivalin İptali ve Yaşananlar

Festivalin iptal nedeni ve yaşanan tartışmalar

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl 'Kanun Hükmü' belgesel filminin seçkiden iki kez çıkarılması büyük tartışma yarattı. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildiğini duyurdu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalin ana etkinliklerinin yapıldığı salonun tahsisini geri çekti.

Festival yönetiminin rolü ve eleştiriler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin yanlış yönetildiğini ve kriz yönetiminin yapılamadığını belirterek, festivalin özüne döndürülmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Böcek'ten açıklama ve çağrı

Başkan Böcek, festivalin siyaset üstü bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, festivalin iptalini duyurdu. Böcek, festivalle ilgili suçlamaların tamamını reddetti ve tüm sanatçıları, sinema emekçilerini festivaline sahip çıkmaya davet etti.

Kaynak: