Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok, başkentin genç nüfusuna yönelik önemli projelerini ve desteklerini açıkladı. Gençlerin eğitim ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak bir dizi yeni adımı duyurdu.

Altınok, üniversite öğrencilerine büyük kolaylıklar sağlayacaklarını belirterek, "Üniversite öğrencilerimiz için ulaşımı kolaylaştırıyor, eğitimlerine destek oluyor ve sosyal yaşamlarını zenginleştiriyoruz" dedi. Başkentteki gençlerin yaşam kalitesini artırmak için kapsamlı bir planı hayata geçireceklerini vurguladı.

Ulaşımdan Eğitime Gençlere Özel Destekler

  • Ücretsiz Ulaşım: Üniversite öğrencilerine günlük dört kez kullanabilecekleri ücretsiz ulaşım hakkı tanınacak. Bu sayede öğrenciler ekonomik bir şekilde ulaşım sağlayabilecek.
  • Karşılıksız Burs: 20.000 üniversite öğrencisine 1500 TL karşılıksız burs verilecek, öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olunacak.
  • Öğrenci Yurdu ve Konut İmkanı: 10.000 kişilik öğrenci yurdunun yanı sıra düşük kira avantajları ile 10.000 öğrenciye konut imkanı sağlanacak.
  • Ücretsiz İkramlar ve Anne Yemeği Lokantaları: Ankara'daki 23 üniversite kampüsüne ücretsiz çay, kahve, çorba ve sandviç ikram edilecek. Ayrıca, ücretsiz sıcak akşam yemeği sunacak anne yemeği lokantaları kurulacak.
  • Bilim ve Spor Destekleri: Üniversitelerin bilim ve spor takımlarına ayni destek sağlanacak, gençlerin bu alanlardaki faaliyetlerine katkı sunulacak.
  • Akademik Destekler: Ders kitabı desteği ve tıp fakültelerine araştırma desteği verilerek, öğrencilerin akademik başarıları desteklenecek.

Ankara'da İşsizlik Sorununa Son

Altınok, gençlerin iş ve kariyer fırsatlarına erişimini kolaylaştıracak adımlar atacaklarını da belirtti. Paylaşımlı ofisler ve "Yetenek Avcıları Kampüsü" gibi projelerle gençlerin yenilikçi fikirler geliştirmelerine ve profesyonel dünyayla buluşmalarına olanak sağlanacak. Ayrıca, sosyal refah desteği ihtiyacı olanlara yönelik "Ankart" ile ayda 5000 TL destek ve 2500 TL market desteği gibi sosyal refah destekleri sunulacak.

Altınok'un bu projeleri, Ankara'nın genç nüfusuna yönelik ciddi yatırımlar yapmayı ve gençlerin her alanda desteklenmesini amaçlıyor. Gençlerin eğitimden sosyal yaşama, ulaşımdan barınmaya kadar birçok alanda rahat etmeleri için gerekli adımların atılacağı vurgulandı. Bu desteklerle birlikte Ankara'da yaşayan gençlerin hayat kalitesinin artırılması ve başkentin daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi hedefleniyor.

İSG uzmanı uyardı: “Baza ve koltuk altlarını doldurun” İSG uzmanı uyardı: “Baza ve koltuk altlarını doldurun”

Mansur Yavaş'ın vaat durumu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim vaatleri performansına bakıldığında, seçmenlere toplam 147 vaat verdiği ve bu vaatlerin 68'ini gerçekleştirdiği, 65'ini gerçekleştiremediği ve 14 projenin ise devam ettiği görülmekte. Yavaş'ın projeleri ve gerçekleştirdiği vaatler, başkentin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik adımları içeriyor.

Editör: Fırat Çelik