Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara’nın kuru soğan, yer elması, nohut, kimyon ve marul üretiminde Türkiye’de birinci, havuç üretiminde ise ikinci sırada yer aldığını belirterek, son 22 yılda kente yapılan tarımsal yatırım ve desteklerin toplam 161 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde hayata geçirilen büyük ulaşım projeleriyle Ankara’nın karayolu, demiryolu ve hava yolu ulaşımında önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Osmanlı ve İslam Dünyasının Dahi Bilim İnsanı Ali Kuşçu Kimdir? Ali Kuşçu’nun Çalışmaları Nelerdir? Osmanlı ve İslam Dünyasının Dahi Bilim İnsanı Ali Kuşçu Kimdir? Ali Kuşçu’nun Çalışmaları Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Çankaya 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Bakan Yumaklı, Türkiye Yüzyılı vizyonunu tarım sektörünün ana dinamiklerinden biri olarak gördüklerini ifade ederek, güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğini vurguladı.

Yumaklı, Ankara’nın tarımda öncü bir il olduğunu, kentin kuru soğan, yer elması, nohut, kimyon ve marul üretiminde Türkiye birincisi, havuç üretiminde ise ikinci olduğunu belirtti. Son 22 yılda Ankara’ya yapılan tarımsal yatırım ve desteklerin 161 milyar lirayı bulduğunu söyleyen Yumaklı, aynı dönemde tarımsal desteklerin 19 kat, tarımsal ihracatın ise 5 kat arttığına dikkat çekti. Tarla ürünlerinde yüzde 38, sebze üretiminde yüzde 60 artış yaşandığını kaydeden Yumaklı, DSİ aracılığıyla Ankara’ya yapılan 28 baraj, 10 gölet ve 367 sulama tesisinin de 233 bin dekar alanı sulamaya açtığını aktardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, 23 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ulaştırma alanında büyük projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri gibi eserlerin yanı sıra Marmaray ve Bolu Dağı Tüneli gibi yapımı zor projeleri tamamladıklarını hatırlatan Uraloğlu, Ankara’yı otoyollarla Niğde ve Şanlıurfa’ya, demiryoluyla İstanbul, Sivas, Konya ve Karaman’a bağladıklarını ifade etti.

Uraloğlu, İzmir ve Samsun yönüne de yüksek hızlı tren projeleri hazırladıklarını, şehir içi raylı sistemlerde ise Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan, Tandoğan-Keçiören ve AKM-Gar-Kızılay hatlarını hizmete açtıklarını söyledi. Türkiye’de havalimanı sayısını 26’dan 58’e yükselttiklerini, 131 ülkeye 348 noktaya uçuş yapıldığını, 2002’de 34 milyon olan yıllık yolcu sayısının geçen sene 213 milyona ulaştığını, bu yıl ise 230 milyonu aşmasının beklendiğini dile getiren Uraloğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarıyla Türkiye’nin ulaşımda da güçlü bir konuma geldiğini belirtti.

Kaynak: İHA