Akıllı telefon üreticileri popüler modellerine Android 14 veriyorken, Google ise Android 15 için çalışmalarını hızlandırmış gibi görünüyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler, Android 15 ile Bluetooth yeteneklerinin genişleyeceğini gösterdi.

Android 15 ile Bluetooth tabanlı ses paylaşımı mümkün olabilir

Google’ın yeni Android sürümüyle birlikte Bluetooth Auracast standardını destekleyeceği ifade edildi. Bu, Android cihazların Bluetooth destekli ses paylaşım özellikleri kazanacağı anlamına geliyor. Peki Auracast nedir ve ne işe yarar?

Android 14 beta sürümünde görülen Auracast, temel anlamda “ses paylaşımı” için kullanılıyor. Cihazların Bluetooth LE standardı üzerinden aynı anda birden fazla ses paylaşmasına ve almasına olanak tanıyor. Bu da podcast’leri, müzikleri ve ses formatındaki tüm dosyaları transfer etmenizi sağlıyor.

Android 15 Ile Yılların Alışkanlığı Değişecek!

SMC Sürücüler, Kulaklıklardaki Muhteşem Ses Kalitesi SMC Sürücüler, Kulaklıklardaki Muhteşem Ses Kalitesi

Android geliştiricilerinin fark ettiği kod parçası ise Android’in yakın zamanda Auracast özelliği kazanabileceğini gösterdi. Google, Ayarlar kısmına Ses Paylaşımı sayfası ekleyerek kullanıcıların bu tarz dosyaları almalarına/göndermelerine olanak tanıyacak.

Kod parçasına göre diğer cihazların bağlanması için QR kod oluşturuluyor. Bu aslında Auracast’in Yakındakilerle Paylaş özelliğine benzer şekilde çalışacağı anlamına geliyor. Android 15’in Auracast desteği, standart Bluetooth’a kıyasla çok kullanıcılı ses paylaşımını sorunsuz hale getirebilir.

Auracast birkaç yıldır Bluetooth standardı olarak sunuluyor olsa da, cihaz desteğinin oldukça sınırlı olduğunu belirtelim. Android 15 ile gelecek yerleşik destek, telefon ve aksesuarların iletişimini artırabilir.

Editör: Özkan Duran