Altın yatırımcıları dikkat! Dünya Altın Konseyi, altın yatırımcılarının dikkatini çekecek bir açıklama yaptı

Fed Başkanı Jerome Powell, gelecek sene merkez bankalarının faiz arttırılmasına başlayabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra 2 bin 100 doları aştı. Bu sebeple altın yükselişte zirveye ulaştı.

Fakat akşam vakitlerinde Gram altın % 2,22 oranında düşüş yaşadı. Yeni gelişme sonrası gram altının satış fiyatı 1.882 lira, alış fiyatı ise 1.881 lira oldu. Gram altının eski alış fiyatı 1.899 lira, satış fiyatı ise 1.916 lira olarak kuyumculara yerlerini almışlardı. Fakat altın fiyatındaki düşüş sebebi ile bu durumda dengeler değişti.  

Altın yatırımcıları stok yapmaya devam ediyor

Altın fiyatlarında düşüş yaşanmasına rağmen ileriki zamanlarda bir yükselişe geçeceği düşünülmektedir. Bu sebeple altın yatırımı yapan kişiler altın stoklamaya devam etmektedir.

“İhracat Rakamları Takdire Şayan” “İhracat Rakamları Takdire Şayan”

Merkez bankaları 12 ay süre içinde altın rezervlerinde artış yapmak için planlar yapıyorlar. Dünya Altın Konseyi aracılığı ile yapılan anket sayesinde, merkez bankalarının %24’ü rezervlerini arttırmak için planlar yapmaktadır. 12 ay gibi bir süre içinde altın rezervlerini arttıracaklar.

Editör: Fırat Çelik